Escharen

Vrijwilligersportret SV Estria: Jan en Paulien Paters

'Wij zijn er niet voor onszelf, maar voor Estria'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Om een vereniging levendig te houden heb je vrijwilligers nodig. Mensen met hart voor de club. Je kunt niet zonder. Estria heeft veel personen rondlopen die zich belangeloos inzetten, allemaal met hun eigen talenten. Jong en oud. Zonder anderen tekort te willen doen, maakt Arena van een aantal van hen een klein portret: een doorsnee van een eeuw oude vereniging.

Jan en Paulien Paters. (foto: Matt Gerrits)

De familie Paters is een echte Esterse voetbalfamilie. Tot die ontdekking kwam Paulien (65) toen ze met Jan (67) trouwde. “Van huis uit heb ik niets met voetbal, maar door Jan raakte ik met het Estria-virus besmet”, lacht ze. “Ik ben het enige overgebleven Loden Lientje. Dat was een groep dames die de accommodatie schoon hield. Tegenwoordig help ik ook in de kantine. Ik ondersteun bij de inkoop. Op maandagochtend poets ik samen met Jan de kleedkamers. Verder ben ik begonnen met het wassen van de shirts toen Jan in het eerste elftal speelde. Nu doe ik dat alleen nog wanneer teams doordeweeks een wedstrijd spelen.”
Jan is al vanaf zijn tiende lid van Estria. Dertien jaar maakte hij onderdeel uit van het eerste elftal. “Dat was een mooie periode”, blikt hij terug. “Tussendoor ben ik nog gestart als jeugdleider. Tien jaar heb ik samen met Theo Elmans de A-junioren getraind. Op enig moment heb ik het belijnen van de velden van mijn vader overgenomen. Ik zorg dat de accommodatie op orde is, dat de goals er goed bijstaan, dat er lucht in de ballen zit. Daarnaast maak ik de kleedkamer- en veldenindeling voor de wedstrijden in het weekend. Dan ben ik vaak aanwezig om in de gaten te houden of het goed gaat; of het loopt zoals het hoort. Wij zijn graag hier. We doen veel samen. Niet voor onszelf, maar voor Estria.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties