Escharen

Tweede toernooi Walking Football Estria vol voetbalpret

Door Jaap Schouten

ESCHAREN - Walking Football Estria houdt op dinsdag 19 september haar jaarlijkse Walking Football-toernooi. Op sportpark De Kranenhof in Escharen worden vanaf 10 uur negen verenigingen uit de wijde regio verwacht, vier meer dan op de eerste editie van het toernooi vorig jaar. Nieuw dit jaar is de uitverkiezing van de meest opvallende wandelvoetballer van het toernooi.

WF Estria toont de bierbuiktrofee ’s van het komende toernooi: v.l.n.r. Ad Mellaard, Ab Aalbers, Theo Cools en Jan van de Acker.

WF Estria kan terugkijken op een geslaagd en leerzaam eerste Walking Football-toernooi in september vorig jaar. De toen opgedane ervaringen worden nu meegenomen bij de organisatie van het huidige toernooi, zeggen Theo Aarts, Kees van Gent en Henk Wijdeven van de Wijze Mannen, het regel- en overlegorgaan van WF Estria. “Dat toernooi is als geheel eigenlijk vlekkeloos gelopen en ook de bezoekende clubs vonden het heel gezellig, ook na afloop. En om die gezelligheid draait het bij ons vooral. Al met al geeft dat voldoende vertrouwen om de editie van 2017 grootschaliger aan te pakken. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, aldus Theo Aarts.

Paddenstoelen
WF Estria, één van de eerste Walking Football-clubs in Brabant en destijds opgericht door oud-prof Cees Kornelis, hoeft de tegenstanders tegenwoordig niet meer van ver te halen. De clubs schieten door de snel toenemende populariteit van Walking Football als paddenstoelen uit de grond: alleen in Uden zijn er nu al drie clubs actief. Twee daarvan, FC Uden en WF Udi’19, doen mee aan het toernooi. De andere deelnemende clubs zijn WF VVV Venlo, WF Berghem Sport, Oldstars FC Oss, WF RKC Waalwijk, WF Heesch, WF Margriet Oss en natuurlijk WF Estria. Bij WF Estria is Marius van Boekel al sinds enige tijd de wedstrijdcoördinator, die de contacten met de clubs onderhoudt. Hij is ook coördinator van het toernooi, waarvan de algemene leiding in handen is van Henk Wijdeven.

Mooie schijnbeweging
De wandelvoetballers worden op 19 september vanaf 10.00 uur welkom geheten op sportpark Kranenhof. Om 10.45 uur geeft het technisch hart van WF Estria, Ad Mellaard en Ab Aalbers, leiding aan de gezamenlijke warming-up van de deelnemers. Daarna beginnen de wedstrijden. Na afloop is de prijsuitreiking met de ludieke bierbuik- trofee’ s. Kees van Gent: “Ook dit jaar is er weer een verloting van een door NEC-spelers gesigneerde wedstrijdbal en een nieuw NEC-wedstrijdshirt inclusief de Panda-opdruk. Nieuw is de verkiezing van de meest opvallende wandelvoetballer van het toernooi. Dat heeft niet alleen te maken met zijn voetbalkwaliteiten, maar ook hoe hij zich op het veld gedraagt. Een mooi schijnbeweging levert in ieder geval punten op.”

Gezellige club
WF Estria hoopt ook dit jaar op veel publiek. De club heeft een stabiel aantal leden, maar blijft kwetsbaar omdat een blessure op oudere leeftijd vaak einde-verhaal betekent. Theo Aarts: “Er zijn een aantal spelers door blessures weggevallen, maar gelukkig hebben we er het afgelopen jaar ook nieuwe leden bij gekregen. Zestigplussers, die zich geroepen voelen om wekelijks op dinsdagochtend lekker een potje te voelballen, blijven harte welkom. Ze komen dan terecht in een gezellige club met leden uit de hele gemeente Grave maar ook daarbuiten, waar naast het voetbal ook het sociale aspect erg belangrijk is. Zo organiseert onze feestcommissie vier keer per jaar drukbezochte uitjes en feestjes buiten het voetbal om. Ik zou zeggen: kom gewoon eens een keertje kijken, te beginnen op ons toernooi op 19 september.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?