Escharen

SV Estria met overmacht kampioen

Speler/trainer Ivo Rossen tekent voor een nieuw seizoen bij

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Een jongensboek was het afgelopen zondag op sportpark Kranenhof. Je las zulke boeken, bleef gespannen lezen en pas op de allerlaatste bladzijde werd de hoofdpersoon toch nog kampioen. Ik verslond die boeken. Ook Ivo Rossen weet nog precies welke voetbalboeken hij als jongetje las. Hij kan er om lachen. Ook om de vergelijking met afgelopen zondag toen hij met zijn Estria bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeek. Hij kijkt nog steeds gelukkig als ik hem aan de laatste minuut van die wedstrijd herinner. Nadat Estria op 2-2 gelijk was gekomen, mocht Ivo de penalty nemen. Ondanks de pijnlijke benen waarmee hij de laatste weken speelde, schoot hij feilloos de 3-2 binnen. Feest in Escharen. Feest in het hart van voetbaldier Ivo Rossen.

Ivo is een kind van Estria: “Ik ben op 4-jarige leeftijd bij Estria begonnen. Tot mijn tiende heb ik er gespeeld.” Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Hij vervolgde zijn jeugdopleiding bij PSV en vervolgens bij NEC. Bij die laatste club drong hij door tot de selectie, speelde een paar oefenwedstrijden mee in het eerste en kwam in de greep van steeds terugkerende blessures, die zijn weg naar de top in de weg stonden. “Ik ben toen via Dordrecht, Go Ahead, Zwolle, Den Bosch en Eindhoven bij het Belgische Sint Truiden beland. Dat was wel een hoogtepunt bij die traditieclub, met zijn vele trouwe supporters. Ik werd er aanvoerder en speler van het jaar. Ik keerde weer terug bij Eindhoven en nu is de cirkel weer rond. Ik ben weer terug bij Estria. Als speler/trainer. Wat dat trainerschap betreft, tijdens mijn weg langs de clubs heb ik ook diverse trainersdiploma’s behaald en heb ik de afgelopen veertien jaar diverse jeugdteams getraind. Quick Nijmegen, FC Eindhoven, NEC-amateurs en nu dus Estria. Ook geef ik, samen met Hans Piels, techniektraining. Mijn ambities blijven in het voetbal. Eind mei begin ik met de opleiding voor TC I, waarmee ik teams tot en met betaald voetbal als assistent-coach mag begeleiden. Wat er daarna komt zie ik nog wel. Voorlopig ga ik nog een jaar door als speler/trainer bij Estria. In de vierde klasse.”

Seizoen 2017-2018
“De eerste helft van het seizoen ging prima. We waren door de meeste clubs als kandidaat-kampioen gezien. We waren er klaar voor. Hebben een goede voorbereiding gedaan en konden als een hecht team starten. We wonnen gemakkelijk en stonden met voorsprong bovenaan. De tweede helft van de competitie ging het wat moeizamer. Enkele jongens met blessures moesten op hun tenen lopen. Ja, daar was ik ook bij. Teams gingen zich ook anders opstellen tegen ons. Harder, meer nog in de verdediging, zich eigenlijk ingraven. Maar de titel raakte nooit uit zicht. Het verlies tegen Gassel, dat sterk tegen ons speelde, stelde het kampioenschap wel even uit. Op Hemelvaartsdag wonnen we met 7-0, maar ook Gassel gaf geen krimp en won. Over de laatste wedstrijd van afgelopen zondag hebben we het al gehad.”

Ivo Rossen, een schitterend mens. Tijdens de rondrit op de platte kar, kwamen ze langs het huis van Tiny Bardoel. Supporter van het eerste uur, maar nu flink ziek. Ivo ging naar binnen, een flinke omhelzing en een hart onder de riem. De volgende ochtend bracht Ivo een bezoek aan Tiny. Met een door de dames van Estria geregeld kampioensshirt. Ook dat kan gelukkig nog in het voetbal. Ivo: “Het shirt stinkt nog wel wat naar zweet en bier.” Tiny: “En zo laat ik het ook inlijsten. Zo hoort het.”

De toekomst
Ivo blijft volgend seizoen, naast zijn 'werk' voor Estria, ook de jeugd van Eindhoven trainen. In de vierde klasse verwacht hij dat Estria ook voor de prijzen mee gaat doen: “Nog een beetje versterking zou wel welkom zijn. Daarom ben ik ook een voorstander van de al ingezette voorbereidingen van samenwerking tussen GVV’57, SCV’58 en Estria. Straks, als één grote club, kun je gewoon een paar stappen meer zetten. Dan kun je ook verder komen. Zo is het gewoon. Ik begrijp de onvrede van de oudere supporters wel, maar er is geen andere weg als je tot grotere resultaten wil komen. En vergeet dan ook de mogelijkheden voor de jeugd niet.”

Ivo houdt elke woensdagavond bootcamps. “We zijn met ongeveer twintig personen. Bewegen met behulp van obstakels die we onderweg tegenkomen. Hebben vooral veel plezier en genieten van de frisse lucht.” Nog plaatsen vrij? Ivo: “Ik kan ook meerdere groepen na elkaar gaan begeleiden. Dus, wie zin heeft, neem maar contact op: irossen@hotmail.com.”

En weg is Ivo. Bespreking met de technische staf in Eindhoven. Voetbal, zijn lust en zijn leven. Al doen zijn benen nog zo’n pijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties