Escharen

22 januari open dag Fysiotherapie Bardoel–Van Lier

Professionaliteit en gezellige sfeer gaan prima samen

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Nog vóór ik mijn jas uit heb, staat de koffie al voor me. Praktijkmanager Sonja Bardoel ontvangt me met gemoedelijkheid en geeft me informatie. Sonja was er vanaf het begin bij betrokken. Op de plaats waar nu de praktijk in Escharen is gevestigd, had ze eerst, samen met echtgenoot Maikel, een cadeau- en bloemenzaak. Maikel was ook fysiotherapeut en die combinatie was best zwaar. “Om vijf uur ’s morgens naar de bloemenveiling in Bemmel en daarna ieder naar zijn eigen werk. ’s Avonds nog een cursus en de dagen zaten helemaal vol. Met hard werken. Maar dat vonden we best leuk. We wilden samen iets opbouwen. Vanuit die basis zijn we begonnen. Toen onze tweede zoon werd geboren wisten we dat we een keuze moesten maken. We stopten met de bloemenwinkel en richtten ons alleen nog op de fysiotherapie”. En dat is, zoals nu blijkt, bijzonder goed uitgepakt. Maikel en ik zitten inmiddels in de nieuwste loot van het steeds groter wordend bedrijf, het Sportcafé. Niels van Lier, mede-eigenaar van de maatschap, komt regelmatig aanschuiven.

Het team van Bardoel-Van Lier. (foto: Matt Gerrits)

Maikel Bardoel, Escharenaar en telg uit het beroemde geslacht Bardoel, begon in 2002 met fysiotherapie bij Hans Puts. Hij ging verder met Cristel van Dijk onder de naam Bardoel – Van Dijk. In 2007 komt Niels van Lier het team versterken en in 2009 neemt Niels het maatschapsdeel van Cristel over en is fysiotherapie Bardoel–Van Lier een feit.
Maikel: “Niels en ik zijn echte maten. We kenden elkaar al jaren. Voetbalden samen in het eerste van Estria en we denken precies hetzelfde over ons bedrijf. Mensen helpen herstellen. Dat is toch geweldig”. Niels, geboren in Nijmegen maar snel uit het ziekenhuis naar het Estersveld gegaan: “Als er op vrijdag nog een voetballer bij ons is geweest met een kleine blessure, en je leest op maandag in de krant dat hij gewoon heeft meegespeeld en het ook nog goed heeft gedaan, ben ik best een beetje trots. Dan weet ik waarom we dit werk doen. Het ondernemen is best leuk, maar het helpen van mensen om te herstellen is wel het allermooiste”.

Fysiotherapie Bardoel–Van Lier
Een geliefd familielid van me ging voor het eerst naar de fitness bij Bardoel – Van Lier. Toen ik haar belde met de vraag hoe het gegaan was, antwoordde ze: “Het was keigezellig”. Mijn mond viel open. Gezellig? Ik had termen als “zwaar” en “uitputtend” verwacht. Ze vertelde dat die momenten er ook geweest waren, maar dat de sfeer van gezelligheid in de groep haar het meest was bijgebleven. Maikel: “Leuk om te horen. Want we gaan echt voor een gemoedelijke en gezellige sfeer. Daarin komt onze professionaliteit het best tot zijn recht. Mensen moeten zich prettig voelen. We groeien nog steeds en hebben al vele verbouwingen achter de rug, maar we zorgen ervoor dat de sfeer blijft. De omgang met mensen die hier om zeer uiteenlopende redenen komen moet ervoor zorgen dat ze zich hier thuis voelen”.

Praktijk
De praktijk is inmiddels best groot geworden, al zie je dat er aan de voorkant niet van af. Een rondgang met Maikel doet mijn verbazing groeien. Kleinere ruimtes, iets grotere kamers en complete zalen trekken aan me voorbij. Geschikt voor baby’s maar ook voor ouderen. Voor individuelen en groepen. Maikel lacht als hij mijn verbazing ziet: “Er is plaats voor alle leeftijden. Voor mensen die van een ziekte of operatie moeten herstellen, voor kinderen met een motorisch probleem, voor mensen die gewoon fit willen worden of blijven. We hebben ruim 20 deskundigen in de praktijken werken. Mensen met allerlei specialismen, die gebruik kunnen maken van de modernste apparatuur. We hebben praktijkruimtes in Grave bij Van de Laar Voet & Zorg, in Velp in de Zorgresidentie, in Gassel in ’t Turp, in De Wis in Langenboom, in de Zorgresidentie in Smakt en natuurlijk in onze thuisbasis aan de Machutusweg 5 in Escharen. Onze zorg gaat van Functioneel trainen voor ouderen, Medische fitness, Sporten met diabetes tot Zwangerschapspilates en Tacoyo. Alle medewerkers van ons zijn gecertificeerd en gespecialiseerd. Maar, en ik val in herhaling, alles in een sfeer van gemoedelijkheid. Ook in het gegroeide team hebben we gelukkig die mooie sfeer. Kijk, daar buiten loopt een collega met een grote taart. Die is jarig. Denk erom dat we dat vieren. Bij een sollicitatie zoeken we de passie en het gevoel voor sfeer”.
Maikel kan urenlang vertellen over zijn passie, gedrevenheid en Sonja. Die laatste naam komt in bijna elke zin voor. Net als het woord “samen”. Wie die sfeer wil proeven kan gewoon langsgaan of naar de open dag komen.

Open dag 22 januari
Op zondag 22 januari van 10 tot 16 uur kunt u binnen komen kijken of bovenstaand stuk op waarheid berust. Gewoon gezellig de combinatie van sport, gezondheid en gezelligheid onder één dak ervaren. Maikel: “We zijn niet zo van de acties, maar nu maken we een uitzondering. Wie tijdens de open dag een jaarabonnement neemt, krijgt één maand gratis plus een goody bag. Wie als bestaand lid een nieuw lid aandraagt krijgt hetzelfde. En de mensen kunnen ook een kijkje nemen in het Sportcafé. In deze nieuwe voorziening zorgen we ervoor dat de mensen die komen sporten na afloop iets kunnen drinken, maar dragen we ook een steentje bij aan de leefbaarheid van Escharen. Diverse verenigingen hebben hier hun onderdak gevonden. Menig vriendenclub weet het te vinden. Een vergadering of een bijeenkomst tot 100 personen is mogelijk”.

Maikel gaat er vandoor. De plicht roept. “Gezellig dat je er was”, zegt hij ten afscheid. Dat gevoel was wederzijds.

Niels van Lier (links) en Maikel Bardoel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties