Escharen

Estria Vijf: niet vreemd maar heel bijzonder

'Kampioen word je niet, kampioen dat ben je'

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Soms kom je informatie tegen van een voetbalclub waarvan je het bestaan niet kende. Vaak was dat beter ook zo gebleven. In het geval van Estria Vijf voelde ik me meteen aangetrokken door de sportieve geest die door het team waaide. Een wind die er overigens voor zorgde dat menig wedstrijd werd afgelast. Ook de regen bleek niet altijd een goede vriend te zijn van dit aparte team.

De bank van Estria 5. (foto: Matt Gerrits)

“Kampioen word je niet, kampioen ben je”, is de leus waarmee de mannen elke zondag op de godsonmogelijke tijd van 10 uur het veld opkomen. Allemaal mannen voor wie voetbal het allerbelangrijkste in hun leven is. Die er van balen als de wekker niet is afgelopen. Wie zondag gruwelijk verpest is als ze door een lichte verkoudheid niet kunnen spelen. Kortom, mannen van stavast. Kerels die hun eigen kleedkamermuziek uitkiezen, die kan variëren van Paradise By The Dashboard Light tot het complete oeuvre van de familie Hazes te A.

Tijdens hun wedstrijden worden ze door het thuisfront en de fans gevolgd. Met smeekbeden om een tussenstandje. Met raadgevingen soms. Toen uw verslaggever doorseinde dat ze op de tweede bal moesten letten kreeg hij als bericht terug: “We mogen hier al blij zijn dat er één bal is”. Dat bedoel ik. Optimistische knapen, die met de borst vooruit het speelveld betreden. Vast besloten om te winnen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar één ding is zeker: de platte kar is al besteld. Op 19 mei is de zegetocht door Escharen: 4 het met 5 is dan de kreet.

Hieronder het verslag door één van hun spelers/journalisten.

Estria Vijf verliest de derby tegen Gassel
Zondag 31 maart stond de wedstrijd tegen Gassel 4 op het programma om 10 ’s-ochtends wel te verstaan. Dit is weer een wedstrijd waarin Estria 5 een stap dichterbij het kampioenschap van 19 mei 2019 gaat komen. Nu weten we allemaal dat het laatste weekend van maart de klok een uur vooruit gezet wordt en dat er dus korter geslapen kan worden. Hierdoor vallen in de Kelderklasse natuurlijk altijd slachtoffers, zo ook bij Estria 5. Van wat ik begreep is Bart Opsteeg druk bezig een brief op te stellen (samen met zijn broer Teun) naar Samsung. Hierin wordt dan de reden gevraagd waarom het alarm van zijn Samsung niet af is gegaan terwijl hij deze wel goed heeft ingesteld. Niemand vermoedt dat de avond ervoor ook maar iets te maken heeft gehad met het “niet afgaan van het alarm”. Verder was coach Marcel ook nog eens niet aanwezig omdat deze belangrijke andere verplichtingen had, dus Ricky en Patrick moesten er maar wat van maken.

Afijn, om 10 uur (9 uur oude tijd!) zou de wedstrijd beginnen. Maar deze begon niet alvorens aanvoerder Joost het kampioensvaantje uitreikte aan de aanvoerder van Gassel 4, het vaantje werd met veel warmte en liefde in ontvangst genomen. Toen begon de wedstrijd pas echt, Estria 5 was duidelijk nog niet helemaal wakker, na een overtreding op 30 meter van de goal kreeg Gassel een vrije trap. Roy zette de muur, de speler van Gassel schoot in één keer op de goal zo in de onderhoek waar Roy ook naar toe op weg was. Hij was schijnbaar iets uit balans waardoor de bal er zo in viel, 0–1. Dat was even schrikken. Sjoerd was er zo van geschrokken dat het hem in de hamstring schoot, na 5 minuten liet hij zich wisselen voor Rob om deze reden. Na de wissel kwam er een diepe bal die misschien voor de keeper had kunnen zijn maar de scherpe zon in combinatie met een gezellige avond blokkeerde het zicht van onze keeper waardoor Gassel zo de 0–2 binnen kon tikken. De 0–2 was dan eindelijk de wake-up call die Estria 5 nodig had. Vanaf dit moment werd er beter gevoetbald. Rob wist met een fraaie steekbal Rick Arts (HattRick) voor de goal te zetten en zo’n kans hoef je Rick maar één keer te geven, de 1–2 was een feit. Op slag van rust viel Gassel nog één keer aan een zeer discutabele ingooi werd aan Gassel toegekend waardoor de Esterse helden iets te ver naar voren stonden. De bal kon na de ingooi cross gegeven worden en de vrijstaande nummer 13 rondde af 1–3. Prompt volgde dan ook het rustsignaal.

In de rust werden wat tactische omzettingen gedaan, zo werd Roy vervangen door good old Ricky Seinstra die de eerste 45 minuten onder de lat van Estria 5 ging maken dit seizoen. Ook kwam er (nog) meer snelheid in de ploeg door John te wisselen voor Mark Schenkels. Zo begon de tweede helft met een veel sterker Estria. Na pakweg 10 minuten speelde Rob zich vrij en met een droge knal in de onderhoek bracht hij de score tot 2–3. De verdere helft was Estria wel sterker met toch wel wat kansjes alleen het net werd niet meer gevonden. Zelfs een vrije trap van Rob in de kruising werd alsof het niks was even gepakt door de Gasselse doelman. Er had vandaag toch echt wel meer in gezeten maar het mocht niet zo zijn.

Uiteindelijk kunnen we weer een wedstrijdje afvinken als gespeeld op weg naar ons kampioenschap op 19 mei. Zet deze datum in de agenda’s. We zien jullie graag bij Estria of langs de straat als wij met de platte kar door het dorp heen denderen. #kwjnkbj #4hetmet5

 

De aanvoerders van Estria 5 en VV Gassel 4

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties