Escharen

Vrijwilligersportret SV Estria: Theo en Dora Elmans

'Ik houd rekening met de veiligheid van de spelers'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Om een vereniging levendig te houden heb je vrijwilligers nodig. Mensen met hart voor de club. Je kunt niet zonder. Estria heeft veel personen rondlopen die zich belangeloos inzetten, allemaal met hun eigen talenten. Jong en oud. Zonder anderen tekort te willen doen, maakt Arena van een aantal van hen een klein portret: een doorsnee van een eeuw oude vereniging.

Dora en Theo Elmans. (foto: Matt Gerrits)

Nooit heeft Theo Elmans (74) bij Estria gevoetbald, toch is hij al sinds 1970 bij de voetbalvereniging betrokken. “Mijn overbuurman was toen voorzitter van de club”, blikt hij terug. “Hij zag me een balletje trappen met de jeugd en heeft me daarop als jeugdleider gevraagd. Ik ben begonnen met de C'tjes. Ook heb ik tien jaar de A-jeugd getraind. Voorheen was ik leider van de meisjes, nu van de dames. Tot 2016 ben ik ook, zij het met onderbreking, dertig jaar lang jeugdvoorzitter geweest.”
Theo heeft een belangrijke taak op sportpark De Kranenhof. Als consul bepaalt hij namelijk al 22 jaar elk weekend of de velden geschikt zijn om op te spelen. “In sommige weersomstandigheden lijdt het veld niet zoveel, maar ik houd ook rekening met de veiligheid van de spelers. Bij twijfel heeft de scheidsrechter het laatste woord. Ik probeer altijd uiterlijk anderhalf uur van tevoren de wedstrijd af te gelasten. Soms ben ik daarvoor al vroeg op pad.”
Theo's vrouw Dora (72) is ook veel bij Estria te vinden. “Maar niet meer ieder weekend hoor”, zegt ze. “Ooit was ik een van de Loden Lientjes. Dat heb ik lang gedaan, maar het poetsen werd me te veel . Nu draai ik bardiensten en help mee in de keuken volgens een vast rooster. Wanneer iemand uitvalt dan komen ze vaak bij mij terecht als invalster. Zolang het me lukt en het goed gaat, blijf ik het graag doen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties