Escharen

Vrijwilligersportret SV Estria: Jaimy van Eck

'Het hoogtepunt is het vijf-tegen-vijftoernooi voor de jeugd'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Om een vereniging levendig te houden heb je vrijwilligers nodig. Mensen met hart voor de club. Je kunt niet zonder. Estria heeft veel personen rondlopen die zich belangeloos inzetten, allemaal met hun eigen talenten. Jong en oud. Zonder anderen tekort te willen doen, maakt Arena van een aantal van hen een klein portret: een doorsnee van een eeuw oude vereniging.

Jaimy van Eck in actie voor Estria. (foto: Matt Gerrits)

De 23-jarige Jaimy van Eck begon zijn voetbalcarrière bij buurman SCV'58. Via de jeugdopleiding van NEC en toen nog eventjes terug in Velp, belandde hij vier seizoenen geleden bij Estria. Bij de Esterse voetbaltrots is hij een vaste waarde in het eerste elftal. Vorig jaar werd de ploeg kampioen en promoveerde naar de vierde klasse. Dit jaar kunnen de mannen van coach/speler Ivo Rossen die stunt herhalen door op de laatste speeldag, zondag 26 mei, van directe concurrent Hapse Boys te winnen. Promotie naar de derde klasse lonkt. “Hopelijk hebben we geleerd van vorig jaar en spelen we niet zo'n nerveuze wedstrijd”, geeft Jaimy aan. “Alle elementen zijn er om er een fantastisch feest van te maken, zeker omdat de buurman in Velp ook kampioen kan worden. Nu is het aan ons om het waar te maken.”
Van de selectiespelers wordt verwacht dat ze hun steentje bijdragen binnen de vereniging. Jaimy meldde zich aan voor de jeugdevenementencommissie. “Door het jaar heen organiseren we diverse activiteiten”, vertelt hij. “We starten in augustus altijd met een teambuildingsdag zodat de jeugdspelers hun teamgenootjes beter leren kennen voordat ze aan het seizoen starten. Zeker met de EGS-samenwerking is dat leuk om te doen. Er zijn meer mensen bij betrokken, waardoor je meer mogelijkheden hebt. Vaak hebben we ook nog een winteractiviteit. Wat dat is, wisselt per keer. Soms doen we iets met Halloween en afgelopen Pasen hadden we ook iets op het programma staan. Aan het begin van het kalenderjaar is er een quiz voor jong en oud. Het hoogtepunt elk jaar is het vijf-tegen-vijftoernooi. Dit jaar staat dat gepland op zondag 2 juni. Daar kijk ik nu al naar uit.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties