Escharen

Gevarieerd jubileumprogramma voor eeuw oude voetbalvereniging

Estria maakt zich op voor vier dagen feest

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Wanneer je club een eeuw oud wordt, mag je dat groots vieren. Dat is wat SV Estria terecht gedacht heeft. Een speciale jubileumcommissie is al anderhalf jaar bezig om de festiviteiten ter ere van het honderdjarig bestaan te plannen. Er is gekozen voor één spectaculair knalfeest van vier dagen lang. Uiteraard staan er enkele sportieve (voetbal)activiteiten op het programma, maar ook is er voldoende gelegenheid om lekker te feesten op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni.

Piet Michiels, Paul Schreurs, Kelly op 't Veld, Ellen van Kraaij, Bram van de Ven en Maarten Blom. Op de foto ontbreken Patrick Michiels en Rob Voet. (foto: Matt Gerrits)

Bij het samenstellen van de jubileumcommissie is gekeken naar personen met verschillende achtergronden: op het gebied van jeugd, financiën, creativiteit, sponsoring. Zo is een diverse club ontstaan waarin ieder een steentje bijdraagt vanuit zijn of haar eigen expertise en kennis. De groep bestaat uit voorzitter Piet Michiels, Maarten Blom, Ellen van Kraaij, Paul Schreurs, Kelly op 't Veld, Rob Voet, Patrick Michiels en Bram van de Ven. Uiteraard doen deze acht mensen dit niet alleen. Van binnen en buiten de club krijgen ze heel veel steun bij de organisatie van het jubileum.

Familievoetbaltoernooi
Het feestweekend start op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, met de 41e editie van het jaarlijkse familievoetbaltoernooi. “Dat past helemaal in onze traditie”, zegt Piet Michiels. “Er hebben eenentwintig families ingeschreven. Dat aantal was nog nooit zo hoog. De eerste wedstrijd is om 9.30 uur en de dag verloopt volgens bestaand concept. In het verleden sloten we af met een diner. Dit keer hebben we gekozen voor foodtrucks. Het voordeel daarvan is dat je voor ieder wat wils hebt. Ook gaat niet iedereen tegelijk eten. Alle deelnemers krijgen bonnetjes zodat ze iets kunnen bestellen wanneer het hen uitkomt.”
Achter de kantine verrijst een grote tent, op de plek van het pannaveldje. 's Avonds is het daar feest. Vanaf 20 uur is iedereen die wil van harte welkom. Het feest is vrij toegankelijk. De Brabantse coverband Slamm betreedt het podium met een opzwepende combinatie van show, muzikaliteit en feest. Soms is het die lekkere eighties hit of een vette rocksong. Soms dat nieuwe nummer uit de Top 40 dat je maar niet uit je kop krijgt. Elke keer weer vindt Slamm de sleutel om de vlam in de pan te laten slaan. Verder kun je optredens verwachten van de lokaal populaire DJ Marcoss en Zanger Bas.

Jubileumwedstrijd
Vlak voor het weekend staat er een bijzondere jubileumwedstrijd op het programma. Oud-Estrianen nemen het in een rechtstreeks duel op tegen het huidige eerste elftal aangevuld met enkele jeugdspelers. “Ivo Rossen en Niels van Lier doen met beide ploegen mee, in de rust wisselen ze van shirtje”, vertelt Paul Schreurs. “Verder kun je spelers bewonderen als Fabian Peppinck en Omid Popalzay. Voormalig Eredivisie-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer leidt de wedstrijd. Rein Bonimbie coacht het huidige Estria, Theo van Haren is de oefenmeester van het gelegenheidsteam.” De aftrap is om 17.30 uur. Het duel duurt twee keer 35 minuten.
Na afloop van de wedstrijd is er een gezellig samenzijn. Om 19.30 uur start de receptie voor (oud-)leden, naburige verenigingen en clubs, omwonenden, dorpsgenoten en ieder ander die Estria een warm hart toedraagt. Dit gaat uiteindelijk rond 21 uur over in een feestavond met The Originals. Deze band speelt verzoekjes uit de zaal. De interactieve show staat garant voor lol en plezier. Ook DJ Marcoss is weer van de partij. De toegang is wederom gratis.

Dries Roelvink
Zaterdag 1 juni komt Dries Roelvink naar Escharen. Hij is één van acts tijdens dé feestavond van Estria. De organisatie pakt flink uit. “We willen een gezellige avond voor de hele regio”, stelt Maarten Blom. “Daarom hebben we gekozen voor populaire bands. We wilden allemaal dat Dries Roelvink zou komen.” Op het affiche staan verder Q Music Foute Uur, Dansado & De Feestneger en de sensationele coverband Session. Deze formatie wisselt de grootste hits van nu in een razend tempo af met de beste classics. Kaartjes voor deze avond kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn online te bestellen op www.100jaarestria.nl. Op de avond zelf aan de kassa betaal je 12,50 euro. De tent gaat om 20.30 uur open.

Jeugdtoernooi
De zondag is ingeruimd voor de jeugd van 5 tot 15 jaar. Speciaal voor hen is er een vijf-tegen-vijftoernooi van 9.30 tot 14 uur. De voetballers worden opgedeeld in leeftijdscategorieën. Goalie Ruud Swinkels van FC Eindhoven komt naar De Kranenhof om te keepen. Alle deelnemers krijgen een presentje. Tevens worden er kaartjes verloot voor Jumpsquare Nijmegen.
Het programma duurt zondag 2 juni bewust maar tot 14 uur. De kans is namelijk aanwezig dat het eerste elftal van Estria die middag nacompetitie speelt voor promotie naar de derde klasse. Dat is afhankelijk van de wedstrijd op zondag 26 mei. Dan komt directe concurrent Hapse Boys op bezoek in Escharen. In een onderling duel gaan de ploegen bepalen wie kampioen wordt. Vanwege een beter doelsaldo heeft Haps voldoende aan een gelijkspel. Estria moet winnen om op de laatste speeldag het kampioenschap binnen te halen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties