Escharen

De intense clubliefde van hoofdsponsors Maikel Bardoel en Niels van Lier

'Estria loopt als een rode draad door ons leven'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Zelden zal een hoofdsponsor zo nauw betrokken zijn geweest bij een voetbalvereniging als Fysiotherapie Bardoel-Van Lier bij Estria. Maikel Bardoel (47) en Niels van Lier (39) groeiden van kinds af aan op bij de Esterse voetbaltrots en hebben rood-wit bloed door hun aderen stromen. Decennia later zijn de twee nog altijd innig verweven met de inmiddels honderdjarige club. Niels zelfs nog als heuse goalgetter in Estria 1 en Maikel als fanatiek supporter. “Estria loopt als een rode draad door ons leven.”

Maikel Bardoel (links) en Niels van Lier in hun fysiotherapiepraktijk. Het ingelijste Estria-kampioensshirt schonk speler-coach Ivo Rossen vorig jaar aan de vader van Maikel.

Maikel en Niels kennen elkaar al van lang voor de samenwerking in de fysiotherapiepraktijk. Ze groeien op in Escharen, zijn beiden gek van tennis en voetbal en worden alletwee al op hun vijfde lid van Estria. “Ik debuteerde al op mijn vijftiende in het eerste en heb zeker tweehonderd duels voor Estria 1 gespeeld”, vertelt Maikel, die als voetballer twee uitstapjes maakt buiten Escharen. “Ik heb ook bij AWC in Wijchen en SES in Langenboom gespeeld.”

‘Cirkeltje was rond’
Ook Niels zwerft als voetballer twee keer uit en speelt behalve voor Estria een tijdje bij TOP Oss en Olympia Boxmeer. “Ik deed rond mijn zestiende-zeventiende voor het eerst mee met Estria 1”, herinnert hij zich. “Tussen mijn vijfentwintigste en achtentwintigste kwam ik uit voor Olympia. Bij mijn terugkeer bij Estria heb ik nog een jaar samengespeeld met Maikel in het eerste.”

De laatste wedstrijd van dat seizoen staat nog in het geheugen van Maikel gegrift. “We speelden tegen Langenboom en moesten winnen om erin te blijven. Bij rust stonden we met 1-2 achter, maar uiteindelijk wonnen we met 3-2. Ik maakte in mijn laatste wedstrijd voor Estria 1 de winnende goal. Het cirkeltje was daarmee rond, perfect!”

‘Zo fit als een hoentje’
Niels denkt rond zijn vierendertigste zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal te spelen. “Ik dacht op dat moment: het is mooi geweest.” Dit seizoen maakt hij, op 39-jarige leeftijd, echter zijn rentree in Estria 1. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En fysiek gaat het nog.” Maikel, lachend: “Niels is nog zo fit als een hoentje!” Inmiddels heeft ‘oudgediende’ Van Lier dit seizoen al acht goals gemaakt, waaronder een hattrick in de derby tegen VV Gassel. Hij ontpopt zich de laatste weken tot een ware doelpuntenmachine. Niels (met een knipoog): “Wanneer ik zondag tegen Hapse Boys scoor, haal ik Matt Gerrits in als topscorer aller tijden, haha!”

Kampioenswedstrijd?
Over de wedstrijd tegen Hapse Boys gesproken… dat kan zondag 26 mei zomaar de kampioenswedstrijd zijn voor Estria 1. Wanneer de rood-witte brigade van Ivo Rossen de koploper verslaat, kan in Esteren niet alleen het honderdjarig jubileum, maar ook de titel in de vierde klasse H worden gevierd. Niels: “Kampioen worden, dat zou natuurlijk een geweldig scenario zijn! Alles zit mee dit seizoen: weinig blessures, geen schorsingen. Wat zou het mooi zijn als we onszelf zondag belonen. Voor ons als spelersgroep, maar ook voor de rest van de vereniging en al die vaak ‘onzichtbare’ vrijwilligers. Zij houden onze club in stand.”

‘Echte dorpsclub’
“We hebben inderdaad heel veel trouwe vrijwilligers, in alle geledingen van de club. Estria is een echte dorpsclub. Niet alleen vanwege Escharen, maar ook door de vele leden vanuit het Estersveld in Grave. Die vormen ook een belangrijk onderdeel van de vereniging”, stelt Maikel, die net als Niels reikhalzend uitkijkt naar de kampioenskraker tegen Hapse Boys van komende zondag. “Het zou fantastisch zijn wanneer Niels zondag vlak voor tijd de winnende goal scoort. Dan draag ik hem persoonlijk van het veld.”


Bardoel-Van Lier: veelzijdige praktijk met meer dan 20 specialisten
Kleinschalig begonnen in 2002 is Fysiotherapie Bardoel-Van Lier in de afgelopen 17 jaar uitgegroeid tot een veelzijdige, multidisciplinaire praktijk met meer dan twintig specialisten. Verdeeld over vier locaties in de regio (Escharen, Grave, Velp en Langenboom) voeren deze bevlogen vakmensen hun diverse behandelingen uit. Ondanks de enorme groei en ontwikkeling die de praktijk heeft doorgemaakt, is één ding onveranderd gebleven: het huiselijke en gemoedelijke karakter én de onvoorwaardelijke aandacht voor de patiënten. "Mensen voelen zich hier echt welkom en dat mag nooit veranderen", benadrukken Maikel Bardoel en Niels van Lier.

Uitzinnige vreugde bij Maikel Bardoel nadat hij in zijn laatste wedstrijd voor Estria 1 de winnende goal heeft gemaakt tegen SES. Achter hem Niels van Lier. (archieffoto Matt Gerrits)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties