Escharen

Kampioenswedstrijd op zondag 19 mei

Estria 5 in doelpuntrijk duel langs DAW 9

Door S.V. Estria

ESCHAREN - Het is zondag 12 mei 2019, Moederdag dus. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen DAW op het programma. We schrijven 1 week voor het kampioensfeest van Estria 5. Dit is dan een belangrijke wedstrijd om alvast een beetje in de feeststemming te komen. Ook onze trouwe supporters willen we niet teleur stellen dus zou een overwinning welkom zijn. Maar de ochtend begint al meteen met een tegenslag, de wedstrijd is om 11 uur en niet om 10 uur, Sjoerd is hier dan ook echt goed ziek van, zo ziek zelfs dat hij zich besluit af te melden op de wedstrijddag. Verder heeft Pim nu zolang uit kunnen slapen dat hij gewoon te veel tijd had om zijn tas in te pakken. In de kleedkamer in Schaijk kwam hij erachter dat hij geen voetbalschoenen bij zich had! Gelukkig heeft hij de wondersloffen van Trick kunnen lenen om zo toch te kunnen starten. Al met al een redelijk turbulent begin van de zondag zullen we maar zeggen.

Coach Marcel besloot tegen Schaijk te beginnen met de twee topscorers (Schenkels en Tijs) op de bank. Die jongens konden wel wat rust gebruiken, verder was er nog een opmerking over puzzelstukjes die vandaag volgens Bart in elkaar en volgens coach Marcel op elkaar zouden vallen. Helaas bleek in de eerste 15 minuten van de wedstrijd dat coach Marcel gelijk had. Aan de goed vlaggende Maarten lag het niet, maar binnen 15 minuten keek Estria 5 dus tegen een 2 – 0 achterstand aan. Gelukkig gaf er toen iemand aan dat de wedstrijd toch echt al begonnen was en Estria 5 begon ook te voetballen. Met een droge knal van Erik (vleugelflitser) Martens was het in één keer 2 – 1 en Estria 5 is weer terug in de wedstrijd. Meteen na de aftrap zet het 5de door, op links wordt Pim vanachter neergehaald, op de bank wordt met een schok gereageerd! “Mijn schoenen!!!” Gelukkig valt het allemaal mee en Pim kan ook weer verder. De vrije trap wordt genomen door Erik met een hard schot met een rare curve weet hij de keeper te verrassen het is 2 – 2 met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft. Nu zijn de laatste minuten van een helft doorgaans niet de allerbeste minuten van het 5de maar in dit geval pakt het een keer anders uit. Na een corner op rechts wordt Bartje O. ingespeeld deze legt de bal op Rob (Topscorer van de jeugd) Adams deze haalt verwoestend uit in de linkerhoek, goal: 2 – 3. Meteen daarna wordt er gefloten voor de rust.

In de rust volgt een soort van donderspeech dat het verdedigend toch echt wel iets beter moet, maar ook de complimenten voor de veerkracht die weer eens werd laten zien. We moesten vooral scherp beginnen en proberen meteen de wedstrijd op slot te gooien door een goal te maken.

De tweede helft begon en wat blijkt, het 5de voert nu eens uit wat de trainer zegt, meteen volle druk naar voren via rechts waar de bal bij Mark (Speedy) Schenkels terecht komt deze passeert zijn mannetje en trekt de bal voor, de bal gaat Pim voorbij maar komt bij Rob (ja ja van de jeugd) Adams en het is 2 – 4 door zijn intikker. Niet lang daarna wederom over rechts komt de bal deze keer bij Tijs (bijna 1 op 1) Dunk. 2 – 5 dus. Nog geen 5 minuten later is het weer raak, er wordt vrolijk door het midden gecombineerd. Erik speelt uiteindelijk de bal naar Rob (zolang ik maar geen penalty neem) Adams en deze maakt zijn hattrick compleet. 2 – 6. Nou beste mensen als het dan zover is dan weten wij bij het 5de al precies hoe laat het is. 2 – 6, dit gaat niet meer mis, wij zijn er al! Of … toch niet. Maarten raakt geblesseerd in een hard duel om de bal. Terwijl hij het veld af hinkt roept hij nog ik zit volgende week als eerst op de platte kar! In de resterende 20 minuten weet DAW nog 2 keer te scoren om de eindstand op 4 – 6 te bepalen.

Toch fijn om weer een overwinning bij te kunnen schrijven zo net voor de kampioenswedstrijd van zondag 19 mei. Onthoud allemaal: 'Kampioen word je niet, kampioen ben je!' Tot zondag op De Kranenhof om 10 uur. #kwjnkbj #4hetmet5

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties