Escharen

Reacties op titel Estria:

'Dit kampioenschap is een boost voor de hele vereniging'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Estria sleepte zondag 13 mei het kampioenschap in de vijfde klasse G in de wacht. Arena was erbij en peilde na afloop de reacties van een aantal hoofdrolspelers: topscorer Jordy Hurkens, speler/trainer Ivo Rossen, aanvoerder Rens van Dongen en voorzitter Jan de Kruif. "Dit kampioenschap is een boost voor de hele vereniging."

Ivo Rossen.

Aanvoerder Rens van Dongen: 'Halverwege twijfelde ik aan een goede afloop'
Aanvoerder Rens van Dongen is blij met de overwinning en het kampioenschap. “Het was natuurlijk mooi geweest als ons dit een week eerder al was gelukt op bezoek bij directe concurrent Gassel”, lacht hij. “Het mocht helaas niet zo zijn. We hebben alle zeilen bijgezet en met een 7-0 overwinning op De Willy's afgelopen donderdag, hadden we het nu helemaal zelf in de hand. Het is fijn dat het gelukt is. Thuis kampioen worden heeft ook wel iets, het is prachtig.”

Ondanks de euforie, baalt Rens na afloop nog steeds van de eerste helft. “Ons spel was niet bepaald kampioenswaardig”, stelt hij. “Laten we het op zenuwen houden, want het was echt belabberd. Gelukkig hebben we het naderhand rechtgezet. In de rust verwachtte ik een donderspeech van Ivo, maar hij bleef juist heel rustig. We hebben besproken wat we wilden en hoe we dat konden bereiken. Als ik eerlijk ben dan moet ik toegeven dat ik er op dat moment zelf niet meer echt in geloofde. In de tweede helft zijn we met een duidelijk doel voor ogen het veld opgegaan en hebben we geknokt voor wat we waard zijn.”
Estria heeft net iets langer dan een kwartier nodig om op gelijke hoogte te komen. “Van de rode kaart van de tegenstander hebben we niet echt kunnen profiteren, omdat we zelf tien minuten later ook met tien man stonden”, analyseert Rens. “Gelukkig stonden we niet meer achter. En dan gaat in de laatste minuut de bal op de stip. Daar hangt dan alles vanaf. Het nieuws dat Gassel had verloren, zoemde inmiddels rond, maar we wilden het graag op eigen kracht afmaken. Dat is gelukt en nu is het tijd voor feest.”

Topscorer Jordy Hurkens: 'Terug in de vierde klasse, waar we thuishoren'
Als de bal in de buurt van de goal is dan weet je dat Jordy Hurkens nooit ver weg. De topscorer van Estria wist dit seizoen al zeventien keer het net te vinden. “Maar als je dan in de laatste minuut van de kampioenswedstrijd een penalty krijgt, dan is de druk wel heel erg hoog”, geeft hij toe. “Meestal nemen Milan of ik plaats achter de bal bij een strafschop. Nu was het Ivo die met al zijn ervaring opstond en het doelpunt maakte.”
Jordy beaamt dat de ploeg het zichzelf niet makkelijk heeft gemaakt tegen Toxandria. “Het was een heel zware wedstrijd”, verzucht hij. “Ondanks de vele kansen die we kregen, stonden we halverwege toch met 0-2 achter. Ik bleef vertrouwen houden dat het goed zou komen. Schitterend als het dan lukt. Volgend seizoen staan we weer in de vierde klasse, de competitie waar we thuishoren, met leuke derby's tegen onder meer SES Langenboom en Festilent Zeeland.”

Voorzitter Jan de Kruif: 'Kampioenschap boost voor hele vereniging'
Kort na het laatste fluitsignaal in de kampioenskraker tussen Estria en Toxandria treffen we een apetrotse voorzitter Jan de Kruif. "Ik ben hartstikke blij dat we op de valreep hebben gewonnen en dat we na heel veel jaren weer eens kampioen zijn geworden. Dit is een boost voor de hele vereniging."
"We begonnen heel erg nerveus aan de wedstrijd", stelt de Estria-preses. "Na de snelle 2-0 achterstand kregen we veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Dit seizoen is al vaker gebleken dat wanneer wij niet snel scoren, we het erg lastig hebben."
Tot opluchting van De Kruif weet Estria het duel echter om te keren en sleept het team van Ivo Rossen de felbegeerde titel in de wacht. "Na één jaar weer terug in de vierde klasse, dat is heel erg mooi. De ambitie van Estria is om bovenin mee te draaien in de vierde klasse."

Speler/trainer Ivo Rossen: ‘In de rust dacht ik: het zal toch niet wéér misgaan’
“Ik ben dolgelukkig dat we kampioen zijn”, reageert trainer én matchwinner Ivo Rossen kort na de wedstrijd tegen Toxandria. “In de eerste helft komen we 2-0 achter en laten we zelf zes kansen onbenut. Dan denk je wel even: het zal toch niet wéér misgaan.”
Desondanks bewaart de speler/coach de rust na de eerste 45 minuten. “In de kleedkamer heb ik gezegd: we gaan nog 45 minuten knallen en genieten van deze wedstrijd voor ons eigen publiek.” De woorden van Rossen missen hun uitwerking niet,want na de pauze buigt Estria de achterstand om in een 3-2 zege. Een overwinning op basis van wilskracht en karakter. “Kampioenswedstrijden zijn nooit heel goed, maar het gaat erom dat je deze wint. En dat hebben we gedaan.”

Jan de Kruif (rechts).

Jordy Hurkens.

Rens van Dongen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties