Escharen

Derde walking football-toernooi Estria daverend succes

Door Theo Cools

ESCHAREN - Op een zonovergoten sportpark De Kranenhof in Escharen waren de wandelende voetbalmannen van Estria dinsdag 18 september gastheer van twaalf walking football-clubs uit de wijde regio, verdeeld over maar liefst twintig teams. (foto's: Matt Gerrits)

Na een warming-up van dik 125 spelers, verzorgd door Ab Aalberts en Ad Mellaard, waren de spieren voldoende losgewrikt om elkaar op de diverse velden in een uiterst sportieve sfeer de loef af te steken.

Walking football, de naam zegt het al, betekent niet rennen en geen lichamelijk contact. Doordat de benen bij deze oude sterren niet altijd meer doen wat het hoofd graag wil, klonk er nogal eens een vermanend fluitsignaal van het scheidsrechterskorps.

Als je wethouder van de gemeente Grave bent, met onder andere ouderenbeleid en sport in je portefeuille, ben je natuurlijk de aangewezen man om aan het eind van de dag de prijzen uit te reiken. Rick Joosten kon zodoende mededelen dat Juliana uit Malden, een van de clubs die dit jaar voor het eerst meededen, de derde plaats bemachtigd had. De tweede plaats was voor Estria 2, dat het in de finale af moest leggen tegen TOP Oss, waardoor de Ossenaren zich toernooiwinnaar mochten noemen.
De nieuw ingestelde prijs van 'walking-voetballer van de dag' ging naar de 87,5 jarige (u leest het goed) Rienie ter Leest, speler van Margriet uit Oss. Dat het na de prijsuitreiking nog lang gezellig bleef, is vanzelfsprekend.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties