Escharen

Vrijwilligersportret SV Estria: Jo Cuppen

'Als het kan, ga ik de wedstrijden kijken'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Om een vereniging levendig te houden heb je vrijwilligers nodig. Mensen met hart voor de club. Je kunt niet zonder. Estria heeft veel personen rondlopen die zich belangeloos inzetten, allemaal met hun eigen talenten. Jong en oud. Zonder anderen tekort te willen doen, maakt Arena van een aantal van hen een klein portret: een doorsnee van een eeuw oude vereniging.

Erelid Jo Cuppen. (foto: Matt Gerrits)

Jo Cuppen (81) is een kind van de club. Al sinds zijn tiende is hij lid van Estria. Hij heeft er gevoetbald tot hij in 1961 zijn been brak in een wedstrijd tegen Milheeze. Die breuk betekende het einde van zijn carrière. Na zijn herstel, dat lange tijd in beslag nam, is hij nog een paar jaar als jeugdleider actief geweest. Ook zat hij in de commissie die de opstelling van het elftal bepaalde. “Er was wel een trainer, maar die was doordeweeks alleen aanwezig om te trainen. Tijdens de wedstrijden was hij er niet.”
Eind jaren zeventig wordt Jo gevraagd voor het bestuur. Vrij snel daarna wordt hij voorzitter, een rol die hij zes jaar vervult. Hij geeft die functie af om zich wat meer toe te leggen op zijn andere hobby als duivenmelker. Uit beeld verdwijnt Jo niet, want hij is onder meer nog actief in de evenementencommissie en de klusploeg. Op zijn 75e vindt hij het genoeg. In oktober 2001 is hij benoemd tot Erelid. Nu komt hij nog als supporter op het sportpark. Om zijn twee kleinzoons in het vierde elftal te bewonderen of om de verrichtingen van het eerste elftal te volgen. “Als het kan, ga ik kijken. Zeker bij de thuisduels.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties