Escharen

Tweede toernooi Walking Football Estria: gewoon lekker gevoetbald

Door Jaap Schouten

Wandelvoetballers houden zielsveel van het spelletje. Al hun hele leven lang- en dat is al eventjes. Met een grote glimlach op het gezicht verzamelden zich daarom ruim honderd spelers, ouder dan 60 en afkomstig van negen clubs uit de wijde regio, op sportpark Kranenhof in Escharen voor het tweede Walking Football Toernooi van WF Estria. Na een lange voetbaldag ging uiteindelijk Berghem Sport met de eer strijken. Maar ook bij de verliezers was de gezelligheid er achteraf niet minder om. Samenvatting van het toernooi: allemaal gewoon lekker gevoetbald.

Het WF-team van Estria. (foto: Matt Gerrits)

En zo kan WF Estria terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, dat in vergelijking met de eerste editie in 2016 flink groter van opzet was. In totaal kwamen op dinsdag 19 september vijftien teams in drie poules tegen elkaar uit, waarna de kruisfinales en finales werden gespeeld. Deelnemers waren, naast WF Estria, VVV Venlo, UDI’69 en FC Uden, Berghem Sport, FC Oss, Margriet Oss, RKC uit Waalwijk en HVCH uit Heesch. De wedstrijdleiding was in handen van Henk Wijdeven. Het begon allemaal met de ontvangst met koffie in het clubhuis van Estria, waar veel vrijwilligers klaarstonden om de gasten welkom te heten.

Krakende botten
Daarna startten de wandelvoetballers hun dag met een inmiddels traditioneel gebruik bij Walking Football: de gezamenlijke warming-up. Zo’n honderd paar krakende botten en piepende spieren werden onder deskundige aanvoering van trainer Ad Mellaard weer enigszins bruikbaar gemaakt. Tegelijk een mooie manier om kennis te maken met de tegenstanders, want gedeelde smart is nu eenmaal halve smart. Daarna ging het los. Vaak té los, want hardlopen is bij walking football een doodzonde- maar ook tijdens dit toernooi niet of nauwelijks uit te bannen, ondanks de uitstekende leiding van de scheidsrechters. De voetbalkunsten van de spelers waren zeer gevarieerd, van hoogstaand tot diep triest, maar over het algemeen werden er puike wedstrijden op de mat gelegd. Na afloop bleek Berghem Sport II het sterkste team. De teams van WF Estria eindigden in de middenmoot, ondanks de instructies van coach Appie Aalbers, die de juiste snaar bij de spelers ditmaal niet wist te raken. Appie krijgt nu een transfer naar de Pompekliniek in Nijmegen, waar hij zich vooral op de thuiswedstrijden zal richten.

Schijnbeweging
Nieuw tijdens deze tweede editie van het WF Estria Toernooi was de uitverkiezing van de Opvallendste Speler van het Toernooi. Punten werden niet alleen gescoord met voetbalcapaciteiten en een mooie schijnbeweging, maar de deskundige jury onder leiding lette ook op gedrag, kleding en uitstraling van de wandelvoetballers. Een schitterend doelpunt leverde punten op, maar een vreselijke blunder ook. Wie won die titel? Dat weten we niet meer. Estria dekt de kosten van het toernooi deels door lotenverkoop door de twee trouwe fans en spelersvrouwen Hennie Aarts en José Cools en de winnaars gingen naar huis met een door NEC-spelers gesigneerde wedstrijdbal en een NEC wedstrijdshirt. Na afloop van de prijsuitreiking door Theo Aarts ging een tweede traditie bij Walking Football van start: de gezamenlijke borrel. Die duurde lang. Heel lang. En dat hadden de mannen verdiend.

Toen alles het nog deed. Ruim honderd wandelvoetballers gaan voor de warming-up op de foto.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?