Grave

Eerste nederlaag EGS'20

Door EGS'20

GRAVE - Afgelopen weekend, nog net voor de gedeeltelijke lockdown, heeft EGS'20 de eerste nederlaag geleden. Zondag kwam het nog zonder puntverlies zijnde Margriet uit Oss op bezoek. Een primeur was ook dat de wedstrijd live werd uitgezonden via de EGS kanalen met een livestream. (foto: Matt Gerrits)

In de opstelling ontbraken Bart van Dongen en Thimo Bongaards. Beiden kampten met een blessure. De rest van het team bleef intact in vergelijking met de weken ervoor waarin het team 4 punten uit 2 wedstrijden haalden.

In het begin ging het hard met de scores voor Margriet. Men wist het net achter Jan Verstegen in een kwartier 3 maal te vinden. Maar EGS toonde veerkracht. Aan de hand van captain Sander Bisseling, Teun Jacobs en Jurre Grotenhuis vocht het team zich terug in de wedstrijd. Daarbij hielp het ook dat Jan Verstegen op 1-3 een strafschop wist te pareren. Sander Bisseling scoorde uit een strak genomen vrije trap van Myron van Dijk na een goede actie van Pepijn van Delden, die onreglementair werd gestopt op randje 16. De 2-3 was ook van Sander Bisseling. Het elftal stond na een kwartier goed en met invaller Giel Gerrits kwam er wat meer loopvermogen op de zijkanten. Na rust moest helaas het gif bekertje verder leeg. Na een persoonlijke fout werd het 2-4. Het team bleef knokken en vechten om er een resultaat uit te halen, maar deze zat er voor vandaag niet in. Maar het herstel en de mentale weerbaarheid van de ploeg was goed.

Er is vertrouwen dat er na de lockdown weer lekker verder gevoetbald kan worden. Het team heeft een man of 18 die het elkaar in de derde klasse moeilijk kunnen maken. De strijd om een plaats in de basiself is goed en dat zal het team helpen om dit jaar mee te draaien in de derde klasse. Hopen dat we snel weer mogen voetballen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties