Grave

CDA: Gemeente moet sportclubs actief helpen subsidie binnen te halen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het CDA wil dat de gemeente Grave sportclubs gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies. "De inzet van veel vrijwilligers is belangrijk voor de sportclubs, maar vrijwilligers zijn al druk genoeg en hebben gemiddeld minder ervaring met subsidieaanvragen dan gemeenteambtenaren", stelt CDA-raadslid Roland Eijbersen (foto). 

Reden voor deze oproep is een nieuwe subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is maar liefst 87 miljoen euro beschikbaar. Hiermee kunnen amateur-sportclubs in heel Nederland extra subsidie krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor aanschaf van nieuwe sportmaterialen.

Roland Eijbersen: "Voor de Haagse subsidiepot geldt 'op is op', dus als CDA manen wij het college tot haast. We roepen het college op de subsidie onder aandacht te brengen bij de sportclubs. Met de subsidie kunnen sportclubs investeren in de toekomst van de vereniging. Dat is belangrijk vanwege de maatschappelijke functie die sportclubs hebben. De nieuwe subsidie is op de eerste plaats interessant voor de voetbalverenigingen van Escharen, Grave en Velp die een fusie voorbereiden en plannen hebben om een nieuwe sportaccommodatie te realiseren in Velp."

|Doorsturen

Jan Nuijen

2018-09-03 14:31:56

CDA: Subsidie Sportclubs

Als lid van de Stuurgroep Samenwerking Estria/GVV'57/SCV'58 kan ik melden dat wij als Stuurgroep, samen met de drie hoofdbesturen, ondersteund worden door SportService Noord-Brabant (SSNB).

Onze werkgroep 'accommodatie' is met deze ondersteuning in goed overleg met de Gemeente Grave de financiele haalbaarheid van de fusieplannen aan het onderzoeken voor de financiele paragraaf van het fusieplan. 

Wij zijn als Stuurgroep én werkgroep 'accommodatie' al maanden op de hoogte van de door de CDA genoemde subsidie en de aanvraag staat inmiddels allang 'in de steigers'. Op Prinsjesdag komen er nog details vrij, die nog meegenomen moeten worden door de werkgroep 'accommodatie', onze financieel deskundigen in het reguliere overleg met de gemeente Grave. 

Dus... deze subsidie heeft inmiddels onze aandacht!!!

Jan Nuijen, Stuurgroep Samenwerking Estria/GVV'57/SCV'58 EGS afd. PR en communicatie

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties