Grave

'De sfeer is hier fantastisch'

Basketballvereniging Grave op zoek naar spelers en coach

Door Freddy Klooté

GRAVE - Precies een jaar geleden vierde Basketballvereniging Grave haar 40-jarig jubileum. Met een grandioos feest. Met een terugblik op een mooi en soms bloeiend verleden. Vooral tussen 1989 en 2004 waren het gouden tijden voor het Graafse basketball. Met 15 teams, waaronder ook 2 rolstoelteams. Met veel vrijwilligers die zorgden dat er zorgeloos basketball kon worden gespeeld. Voorzitter Wilfried Scholten: “De rolstoelspelers hebben zelfs nog eredivisie gespeeld. Ook de damesafdeling liet van zich horen en pakte toen de titel in de tweede klasse”. Grave werd toen ook bekend door de grote internationale toernooien die werden georganiseerd. Met vaak 20 teams uit Nederland, België en Duitsland. Langzaam maar zeker verminderde het ledental. De jeugd maakte andere sportkeuzes en op dit moment heeft BV Grave nog 4 teams en een groep recreanten.

Wilfried Scholten: “We zijn inmiddels een kleine club waarin iedereen elkaar een warm hart toedraagt. De spelers, maar ook de ouders en de vrijwilligers. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Er ontstaan vriendschappen die verder gaan dan het basketballveld. Basketball is een geweldig mooie sport, die overal in de wereld wordt gespeeld. De NBA is een begrip in de hele wereld. Sinds acht jaar ken ik deze club. Ik ontdek steeds meer het familiegevoel, de gezelligheid, het samen-gevoel, een warme club met een fantastische sfeer”.
We hebben op dit moment vier jeugdteams die in competitieverband spelen. Een gemengd U12, gemengd U14 en twee U16 teams voor jongens. Voor de senioren is er een recreantenteam, dat geen competitie speelt, maar voor geen goud de trainingsavonden wil missen. De trainingen worden gehouden in de sporthal van Laco. Op dinsdag- en vrijdagavond. De jongsten beginnen om 18.00 uur, om 19.00 uur komt de middengroep en om 20.00 uur de groep tussen 14 en 16 jaar. Daarna is het de beurt aan de recreanten. Wie belangstelling heeft kan alles vinden op onze website www.bvgrave.nl”.

Doelstellingen
De competitiewedstrijden worden op zaterdag of zondag gespeeld. “We spelen tegen teams uit Oss, Uden, Boxtel, Schijndel, kortom de regio Zuid. Alles wat op de kaart beneden Grave ligt. Dus ook teams uit Limburg. Het vervoer wordt verzorgd door de ouders. Zo ook afgelopen zaterdag. We moesten met U16 uit naar de laatste uit onze poule. Met drie auto’s vertrekken. Een beetje wedstrijdspanning was er zeker nog wel, want je weet maar nooit. Het liep lekker. We zaten snel goed in de wedstrijd, de trainingen leveren toch de juiste techniek en conditie op. Spannend was het helaas niet, want we wonnen met 31-142. Op de terug weg is het dan genieten van de blijdschap en de beleving van de jeugd. De uitslag was niet eens zo belangrijk. Het ging vooral om het samen-zijn, het samen-spelen en het gevoel van lekker en met succes gesport te hebben. De speciale band was er. En dat sociale gevoel is iets wat we in onze club ook steeds propageren”, vertelt een enthousiaste Wilfried.

Toch eindigde deze middag met een domper: “De coach van U16 gaf aan dat te moeten stoppen. Na 1 januari aanstaande zitten we dus zonder coach voor U16. Met alle respect en dankbaarheid nemen we dan afscheid van onze huidige coach, maar we smeken om een nieuwe. Dus als er bij de lezers van de Arena basketballers zijn die ook ervaring met coachen hebben, vraag ik ze of ze alstublieft naar onze club willen komen om de kids van U16 gelukkig en blij te maken. Nu ik over de U16 praat, die jongens worden ouder en na de U16 hebben we nog geen U18. Dus nu ik toch aan het vragen ben: Alle jongens die volgend seizoen 16 jaar worden of 17 zijn en van een leuke, snelle sport houden, wil ik vragen om eens bij onze trainingen te komen kijken. Of naar een wedstrijd. Even de sfeer proeven. Kijken naar je mogelijkheden. Of vraag om meer informatie bij voorzitter@bvgrave.nl

Sociaal
Wilfried heeft al een paar keer het begrip “sociaal” laten vallen. “Naast het sportieve deel met trainen en wedstrijden, gaat het bij ons ook om het samen-doen. Samen die training, samen lachen, samen verdriet als er iets naars is. Maar ook over hoe je omgaat met het verliezen van een wedstrijd. Het beleven van samen naar een toernooi gaan. Want ook dat doen we. Vorig jaar waren we op toernooien in Boxmeer en Hilvarenbeek. Of het samen beleven van een eredivisiewedstrijd basketball. We zijn al een paar keer in Den Bosch geweest. Prachtig om de jeugd dan te zien genieten. En dan na afloop met spelers op de foto te gaan. We houden ook jaarlijks een afsluitingsfeest van het seizoen. De jeugdcommissie organiseert dan een sportieve en gezellige zaterdagmiddag”.

Maar eerst een nieuwe coach en nog een aantal spelers om volgend jaar ook U18 te kunnen spelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties