Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Kanovaren is een individuele sport, maar samen met anderen op het water beleef je de grootste avonturen. Wave Begeleiding zet het kanovaren in als middel om te werken aan onder andere communicatieve en sociale vaardigheden bij jongeren met autisme, AD(H)D, een verstandelijke beperking en andere leer- en/of ontwikkelingsstoornissen.

Vaak is het moeilijk om een sport te vinden die jongeren langer kunnen beoefenen. Ze hebben meer tijd nodig om vaardigheden eigen te maken en ze hebben misschien een ‘eigen gebruiksaanwijzing’. Bij Wave Begeleiding wordt tijd genomen voor deze jongeren en sluit men aan bij wat de jongeren op dat moment aankunnen.
In de week van Autisme (26 maart tot en met 7 april) kan men via een proefles kennismaken met het kanovaren. Je zit daarbij alleen in een kano, met begeleiding in een andere kano in de buurt. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zithouding in de kano en diverse technieken om de kano voort te bewegen, maar ook diverse disciplines, zoals kanoslalom, kanopolo of toervaren kunnen aan bod komen. Kortom een prettige en stoere van deze sport.

De proeflessen vinden plaats bij de Maaslandse Kanovereniging aan de Ossestraat 13 in Macharen. Opgeven met vermelding van naam, leeftijd en voorkeursdatum kan via info@wavebegeleiding.nl. De proeflessen zijn maandag 26 maart van 19 tot 20 uur, zaterdag 31 maart van 12.30 tot 13.30 uur, woensdag 4 april 15 tot 16 uur en op zaterdag 7 april van 12.30 tot 13.30 uur. Een proefles kost 5,50 euro en kan ter plekke contant betaald worden.
|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties