Wonen

Zo zorg je voor een stressloze verhuizing

Door 24 Webvertising

Verhuizen is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis. Er moet veel gedaan worden in een korte tijd en er lopen meerdere mensen rond om jouw inboedel te vervoeren. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat het zowel in je oude als in je nieuwe huis vlekkeloos verloopt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je verhuizing vlotjes en soepel verloopt. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan dit artikel met tips.

Begin op tijd
Je bent waarschijnlijk wel bekend met de uitdrukking ‘een goed begin is het halve werk’. Dit geldt ook voor een verhuizing, begin je op tijd en werk je met een planning? Dan is de kans op een stressloze verhuizing vele malen groter dan wanneer je dit niet doet. Begin daarom al een paar maanden voor de verhuizing met opruimen en spullen die je niet gebruikt weg te gooien. Zo bespaar je jezelf veel moeite met het meenemen van rommel dat je eigenlijk niet nodig hebt. Maak ook lijsten van alles wat nog gedaan moet worden, zoals het regelen van verhuisdozen, het regelen van opvang voor de hond en het uitruimen van kledingkasten.

Label alle verhuisdozen
Staan de verhuisdozen klaar en ga je beginnen met inpakken? Zorg er dan voor dat je labels in huis hebt. Deze gebruik je om aan te geven op de dozen wat erin zit en waar het heen moet in je nieuwe woning. Dit maakt het verhuizen en uitpakken een stuk makkelijker en overzichtelijker. Daarnaast gebruik je labels om op het meubilair aan te geven, op welke verdieping en in welke kamer het neergezet moet worden. Ga je verhuizers inhuren? Dan is dit vaak al een vereiste vanuit het verhuisbedrijf.

Neem even afscheid van je huisdieren
Op de dag van je verhuizing, wil je niet dat je huisdieren door de kamers lopen. Naast het feit dat dit erg onhandig is voor de verhuizers, is het ook nog vervelend voor het huisdier. Wanneer er opeens veel mensen over de vloer zijn en kamers leeghalen, is het goed mogelijk dat ze veel stress ervaren. Overweeg daarom de keuze om je katten of honden in één kamer op te sluiten en deze op slot te doen of een dagje gebruik te maken van een dierenopvang.

Schakel verhuisexperts in
De beste tip voor een stressloze verhuizing, is om gebruik te maken van expertise. Schakel dus een verhuisbedrijf in en geniet van de service. Aangezien deze bedrijven gespecialiseerd zijn in verhuizingen, hebben zij apparatuur voor die het verhuizen veel makkelijker maakt. Je staat verbaasd wanneer je ziet hoe verhuizers je huis in no-time leeg hebben. Het gebruik van een specialistisch bedrijf kost natuurlijk geld, maar dit betekent niet dat goedkoop verhuizen niet mogelijk is. Probeer je verhuizing op een doordeweekse dag in het midden van de maand te plannen, omdat de verhuisbedrijven op deze momenten het goedkoopst zijn.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties