Wonen

Zakelijk jouw kantoor inrichten met aandacht voor wat belangrijk is

Door Rene Lobbe van Optima Media

Productief en efficiënt werken doe je op een goed ingericht kantoor. De laatste jaren is steeds meer aandacht gekomen voor de werkomgeving. Kantoortuinen zijn opnieuw ingericht, er wordt steeds meer gekozen voor kantoorplanten en persoonlijke elementen zijn weer toegestaan. Het draagt namelijk allemaal bij aan de productiviteit van de werknemers en het brengt het ziekteverzuim omlaag; mensen voelen zich namelijk beter op hun werkplek. Wanneer jij jouw kantoor in gaat richten, wat zijn dan de elementen die ervoor zorgen dat je ook echt lekker aan het werk kunt?

De juiste houding

Een net iets te hoog bureau, een niet-verstelbare kantoorstoel of een scherm waar je net niet lekker op kunt kijken. Het zijn allemaal factoren die slopend zijn op de langere termijn. Je moet goed kunnen zitten, in de correcte houding en vooral ook met de juiste afstand tot een beeldscherm. Volgens ErgoMotion is de juiste afstand als volgt:

Afmeting beeldscherm

Correcte afstand

14 inch

50 tot 70 centimeter

15 inch

55 tot 75 centimeter

17 inch

60 tot 85 centimeter

19 inch

70 tot 95 centimeter

 

Dus aan de slag met de rolmaat; wat is de eigenlijke afstand tussen jouw ogen en het scherm en wat is de juiste afstand? Let er ook op dat je rechtop én ontspannen (schouders omlaag) kunt zitten tijdens het werken op kantoor. Ook wanneer je een thuiskantoor hebt dus.

Een prettige inrichting van de werkplek

De meeste uren dat we wakker zijn op een dag, zijn we doorgaans aan het werk. Iets waar we niet altijd bij stil staan. Maar nu je dit weet, is het tijd om daarmee aan de slag te gaan. Wanneer je zoveel uren op kantoor doorbrengt, dan is het verstandig om er gewoon een prettige plek van te maken. Waarom plaats je niet een relaxte bank in de hoek van je kantoor, voor de momenten waarop je even rustig koffie wilt drinken? En zit je tussen witte, klinische muren of kies je voor een gezellig behang om het kantoor een wat aangenamere uitstraling te geven?

Een productief kantoor inrichten doe je zelf

Een prettig en productief kantoor opzetten kun je helemaal zelf. Let vooral op de houding tijdens het werken, de afstand tot het beeldscherm en de omgeving waarin je aan het werk gaat. Je wilt niet te veel afleidende factoren op je werkplek, maar dat betekent niet dat je geen persoonlijke invulling kunt geven. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar een leuk behang, een schilderij aan de muur of een foto van het gezin naast je beeldscherm – zodat je weet waar je het elke dag weer voor doet.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties