Wonen

Wat zijn de voordelen van steenwolisolatie?

Door 24 Webvertising

Steenwolisolatie is afkomstig van een vulkanisch gesteente dat wordt gesmolten bij een temperatuur van rond de 1600 graden Celsius. Daarna wordt het tot een pak wol gesponnen. De steenwolisolatie is met elkaar verbonden door middel van harsen en oliën, die het materiaal ook waterdicht maken. Rockwool en Isover zijn de bekendste producenten van dit materiaal. Dit kan dus gebruikt worden voor het isoleren van je huis, al kun je hierbij ook kiezen voor glaswol of pir bijvoorbeeld. De voordelen van glaswol zijn reuze, terwijl pir juist niet echt duur is. Op de vraag ‘wat kost pir?’ valt desondanks lastig antwoord te geven aangezien het echt afhangt van je situatie. Daarnaast is wel duidelijk dat er veel voordelen steenwol zijn, waarvan je in dit artikel een paar voorbeelden kunt vinden.

Isolatiewaarde blijft ongewijzigd
Over het algemeen zul je zien dat de meeste isolatiematerialen in de loop van de jaren een deel van hun isolatiewaarde verliezen. Bij steenwol is dit helemaal niet geval. Als je er dus voor hebt gekozen om je woning te isoleren met steenwol dan zul je hier jaren plezier aan beleven. Dit komt natuurlijk doordat de beginwaarde van steenwol behouden blijft, wat ervoor zorgt dat je woning altijd voldoende geïsoleerd blijft.

Dampdoorlatend materiaal
In vergelijking met chemische producten zoals polyurethaanschuim is steenwol een dampdoorlatend materiaal. Hierdoor kan vocht vrij circuleren en verdampen, waardoor de kans op vochtproblemen beperkt blijft. Dit is dus een groot voordeel van steenwol. Daarom wordt dit materiaal veel gebruikt voor spouwmuurisolatie aangezien de spouw natuurlijk veel in aanraking komt met vocht. Dit voordeel van dit materiaal zorgt er bovendien ook voor dat het zeer geschikt is om te gebruiken in de kruipruimte van je huis.

Brandveilig en geluidsisolerend
Steenwol is natuurlijk een geweldig thermisch isolatiemateriaal, maar dat niet alleen. Het is namelijk ook een zeer geschikt materiaal als je minder overlast door lawaai wilt ervaren, terwijl het ook goed kan helpen bij het voorkomen van branden. Als je je huis isoleert met steenwol dan zul je er dus direct ook voor zorgen dat ongewenste geluiden van buitenaf je woning niet kunnen binnendringen. Hierdoor sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap!

Makkelijk snijdbaar
Een ander voordeel van steenwol is dat het eenvoudig gesneden kan worden, wat al gedaan kan worden met een gekarteld mes. Hierdoor kun je dus eenvoudig en snel stukken precies op maat snijden om ze vervolgens te plaatsen in je woning ter isolatie. Ook is het mogelijk om uit de stukken steenwol ruimtes te snijden voor bijvoorbeeld muurelementen. Meer dan een broodmes zul je hiervoor niet nodig hebben.

Geen jeuk
Daarnaast zul je nadat je gewerkt hebt met steenwol bovendien helemaal geen jeuk hebben. Bij glasvezel is dit helaas wel het geval. Dit materiaal jeukt ontzettend, wat natuurlijk niet bepaald fijn of comfortabel is. Als je hier geen last van wilt hebben dan kun je dus beter kiezen voor steenwol aangezien dit helemaal geen jeuk op zal leveren. Zo los je dat vervelende probleem dus eenvoudig op.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties