Wonen

Waarom geen bank maar een relaxstoel

Door 24 Webvertising

Een relaxfauteuil is een lekkere comfortabele stoel. Het zijn stoelen waar je lekker stressless in weg kan kruipen. Vaak hebben deze stoelen meerdere standen en een verstelbare voetensteun. Je kan rechtop zitten, een beetje achterover, of je klapt hem achteruit en je kan lekker liggen. Sommige exemplaren zijn elektrisch verstelbaar.

Voordelen van een relaxfauteuil
Een bank kan nogal veel ruimte innemen. Vooral de banken waar je heerlijk languit op kan liggen zijn vaak grote banken. Als je vrij klein behuisd bent kan het een goed alternatief zijn om in plaats van een bank, een relaxfauteuil neer te zetten. Een ander voordeel is dat je een relaxstoel makkelijk kan verplaatsen. Als je de indeling van je woonkamer een keertje wil veranderen is dat makkelijker gedaan met een relaxstoel dan met een bank.

Relaxfauteuils lelijk?
Vroeger zag je deze stoelen vast bij je oma of opa in de huiskamer staan. Bijna iedereen had er vroeger wel eentje. Het waren grote lompe stoelen waaraan je direct zag dat het een bijzondere stoel was. Een stoel met als doel, mensen met een beperking te helpen bij het gaan zitten, of het gaan staan. De reputatie van relax fauteuils zijn daarom nog steeds wisselend.
Maar tegenwoordig zijn er zoveel modellen dat een relaxstoel echt heel leuk kan staan. Het is een kwestie van je goed oriënteren en rondkijken. Er is vast een model wat jou aanstaat en die ook goed bij jouw interieur past. En waaraan je ook nog eens niet ziet dat het een relaxstoel is.
Relaxstoelen zijn handige, ruimtebesparende stoelen waarop je heerlijk kan zitten en liggen als je thuis bent.

Relaxfauteuil ter ondersteuning
Ben je niet zo mobiel en heb je een relaxstoel nodig die je kan helpen bij het opstaan of helpt bij het gaan zitten? Ook deze kan je kopen in allerlei leuke kleuren en designs. Het zijn allang geen oubollige stoelen meer die eigenlijk niet in jouw woonkamer passen.
Een relaxstoel is een persoonlijk product. Het comfort is sterk afhankelijk van jouw fysieke kenmerken zoals been en rug lengte maar ook je gewicht. Welke functies moet de stoel hebben om jou goed en comfortabel te laten zitten. Wil je lekker zitten om een boek te lezen of televisie te kijken en wil je ook af en toe een dutje kunnen doen? Je kan een relaxstoel helemaal laten aanpassen naar jouw lichaam. Of laat een sta-op functie toevoegen, zoals bij een sta-op stoel. Hiermee kun je heel comfortabel gaan zitten en ook makkelijk weer opstaan.

Relaxfauteuil steeds populairder onder jongeren
Relaxstoelen worden meestal aangeschaft door mensen die wat ouder zijn of die ziek zijn en door een beperking niet goed kunnen zitten op een gewone stoel. Dit kunnen mensen zijn met rug, knie, en heupklachten. Maar tegenwoordig zie je deze stoelen ook steeds vaker bij jongere mensen thuis staan. Als je eenmaal weet hoe comfortabel een relaxstoel zit wil je in geen andere stoel meer zitten! Ze zijn in veel uitvoeringen te koop: robuust, stoer, klassiek en modern. Daarnaast kun je kiezen uit diverse stoffen of lederen bekleding soorten. Op die manier pas je die heerlijke stoel helemaal aan naar jouw wensen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties