Wonen

Voordelen van gewoon internet tegenover glasvezel internet

Door Overstappen.nl

Weet je nog het moment waarop je verbinding probeerde te maken met internet en het een eeuwigheid duurde voordat de site geladen was? Glasvezel vergelijken met een breedband verbinding is ongeveer hetzelfde als rijden in een Ferrari of in een Fiat. Het verschil is te groot wat eigenlijk elke discussie overbodig maakt. Het is behoorlijk irritant om met één computer ‒ laat staan twee of meer ‒ een goede verbinding te maken met internet. Echter, de glasvezeltechnologie heeft nu de online wereld veranderd door de gebruikers een sneller en betrouwbaar internet aan te bieden.

Glasvezel voorziet je van een spectaculaire internetsnelheid met tonnen bandbreedte die het mogelijk maakt al je draagbare apparaten tegelijkertijd te verbinden zonder internet prestaties te beïnvloeden. Al meer dan tien miljoen huishoudens wereldwijd hebben al een glasvezelverbinding, omdat de technologie veel meer voordelen heeft ten opzichte van de huidige standaard technologie.

Glasvezeltechnologie is betrouwbaar en consistent
Bij glasvezeltechnologie worden de gegevens overgedragen via een lichtstraal en dat biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van een internetverbinding via koperdraden. Het nadeel van koperen kabels is, ze zijn gevoelig voor brand en extreme weersomstandigheden die de gegevensoverdracht en connectiviteit zo kunnen beïnvloeden dat je een brakke internetverbinding hebt. Je standaard verbinding internet vergelijken met glasvezelkabel zal je direct opmerken dat koperkabels veel dikker en niet flexibel zijn tegenover de haar dunne glasvezelkabel.

De dunheid van glasvezelkabel optimaliseert het vermogen van de datatransformatie. Glasvezel vergelijken met een standaard internetverbinding zal iedereen tot de conclusie brengen dat het ten eerste betrouwbaarder, lichter, dunner en bestand is tegen gevaren door het milieu. Het biedt je de uptime en meest betrouwbare internet service waarvan je kunt genieten met een constante gegevensoverdracht over de hele wereld.

Glasvezel zorgt voor een supersnelle gegevensoverdracht
Ga je een standaard verbinding internet vergelijken met glasvezel zal je gauw tot de conclusie komen dat de informatie veel sneller van de ene plaats naar de andere overgedragen wordt. De internetsnelheid varieert van 100 Mbps tot 100 Gbps. Het biedt een onbeperkte supersnelle download- en uploadsnelheid vergeleken met koperdraden. Er zijn geen gegevens controlepunten, wat betekent dat er geen beperking is op het gegevensgebruik en kun je zoveel op het net surfen als je wilt. Ervaar je op het ogenblik een traag internet dan wordt het toch tijd om glasvezeltechnologie te overwegen.

Glasvezel is een zeer veilige internetverbinding.
Er is geen veiligere verbinding dan internet via glasvezelkabels. Koperen internetverbindingen kunnen vrij gemakkelijk worden gecompromitteerd, wat leidt tot het hacken van het signaal. Terwijl glasvezelkabels uit glas bestaan en geen elektrische of magnetische signalen kunnen vrijgeven, hierdoor is het onmogelijk om de gegevens signalen te hacken. De enige manier om het datatransport in gevaar te brengen is door de kabel fysiek te beschadigen.

Internet vergelijken met tien jaar geleden ‒ toen was het extreem moeilijk om tegelijkertijd te downloaden en te uploaden. Tegenwoordig kan dat simultaan gebeuren met symmetrische snelheden door de glasvezel internetverbinding. Het voordeel hiervan is dat je via je verbinding gelijktijdig bestanden of video content kunt down- of uploaden en wereldwijd kunt bellen. Op het moment biedt glasvezel een voorsprong op de concurrentie en levert het beste internet in combinatie met functionaliteit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties