Wonen

Vier zaken om rekening mee te houden tijdens het schilderen van je huis

Door 24 Webvertising

Veel mensen zien het schilderen van hun huis als een klusje dat ze zelf wel kunnen klaren. Wil je zeker weten dat je het mooiste eindresultaat krijgt? Dan is het wel belangrijk om alle stappen op een professionele manier uit te voeren. Dankzij deze vier tips ziet jouw huis er tiptop uit na een schilderbeurt.

Besteed moeilijke gedeeltes uit
Een simpel recht wandje is niet lastig om van een nieuw likje verf te voorzien. Dat verandert wanneer de wand ontzettend hoog is, vreemde hoeken heeft of een grove textuur heeft. In al deze gevallen is het beter wanneer er naar een professionele schilder gezocht wordt. Zij zijn in staat om de moeilijkste delen van je huis te schilderen en doen dat ook nog eens relatief snel. Wees dus niet bang om de klus (gedeeltelijk) uit te besteden.

Kies de juiste tijd van het jaar
Of je nu zelf gaat schilderen of het project wilt uitbesteden: de timing is cruciaal. Zo is het onverstandig om je gevel te schilderen in de late herfst en de winter. Het koude en natte weer zorgt er namelijk voor dat de verf niet goed pakt. Ook het heetst van de zomer is geen goede tijd voor buitenschilderwerk. Deze periodes zijn dan juist wel ideaal om binnenshuis aan de slag te gaan. Professionele schilders zijn bovendien vaak goedkoper in de winter.

Maak de muren goed schoon
Een nieuwe laag verf is als een nieuw begin. Je wilt dus niet dat er oud vuil in de verf komt te zitten. Maak vooraf dus je muren goed schoon. Doe dit met een ontsmettend middel, zodat eventueel vet ook verdwijnt. Hierdoor pakt de verf een stuk beter en is het eindresultaat egaler. Wil je het helemaal netjes houden? Plak je plinten dan af en vergeet niet om je vloer te voorzien van plastic folie.

Verf in een vast patroon
Het komt het eindresultaat ten goede wanneer je niet lukraak alle kanten op schildert. Dit maakt onverwachte patronen in de verf en zorgt voor een rommelig eindresultaat. Begin aan één kant van de muur en verf deze in stroken van boven naar beneden. Begin na iedere strook weer bovenaan, zodat de verf op een constante manier is aangebracht. Hierdoor krijg je een prachtige egale muur zonder ongelijke stukjes verf en rare strepen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties