Wonen

Verhuizen? Dit moet je weten over je hypotheek!

Door Rick Burgers van LEQUAL

Tip: laat je onafhankelijk adviseren over je hypotheek door Ikbenfrits. Deze partij helpt je digitaal met advies, via een video(call). Voordeel hiervan is dat je flexibeler bent, je kunt de afspraak immers ook in je lunchpauze plannen! Daarbij is een online hypotheekadviseur goedkoper dan veel partijen met fysieke vestigingen.

Overbruggingshypotheek bij aankoop nieuwe woning
Op je huidige woning zit wellicht overwaarde. Deze overwaarde kun je als eigen geld gebruiken bij de aankoop van een nieuw huis, wanneer je hier een overbruggingshypotheek voor afsluit. Het is een aflossingsvrije, kortlopende hypotheek. Zoals de naam al doet vermoeden: het overbrugt de periode tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van je huidige huis. Een hypotheekadviseur kan voor je berekenen wat de kosten van zo’n hypotheek zijn en welk financieel voordeel dit op kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan lagere maandlasten, als je de overwaarde op je woning gebruikt om een deel van de kosten voor de nieuwe woning zelf te betalen in plaats van dit te lenen.

Niet alleen adviseert een hypotheekadviseur over zo’n overbruggingshypotheek. Ook kan een hypotheekadviseur meer vertellen over de mogelijkheden om je huidige hypotheek mee te nemen naar je nieuwe huis.

Advies bij de aankoop van een klushuis of nieuwbouwwoning
Wanneer je naar een klushuis of nieuwbouwwoning verhuist, wil je vooraf weten welke kosten in de hypotheek kunnen worden meegenomen. Denk aan de kosten voor een nieuwe keuken, de kosten voor de renovatie van de badkamer, enzovoorts. Het geleende geld voor dergelijke verbouwingen wordt in een bouwdepot gestopt. Niet alle verbouwingen kunnen op deze manier gefinancierd worden. Over het geld in het bouwdepot ontvang je rente. Houd er bij een nieuwbouwwoning rekening mee, dat je direct start met aflossen. Het kan zodoende voorkomen dat je een korte tijd te maken hebt met dubbele lasten. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties