Wonen

Verhoog je woningwaarde met deze tips

Door 24 Webvertising

Een gerenoveerd huis is een waardevol huis. Door je woning hier en daar op te knappen, zorg jij al snel voor een flinke waardevermeerdering. Dat is fijn wanneer je jouw huis ooit op de markt gaat zetten. Ben je benieuwd welke aanpassingen je woningwaarde het meeste verhogen? Je leest het hier.

Gevelrenovatie
De buitenkant van je huis is het zogenaamde visitekaartje, dus het loont om je gevel op tijd op te knappen. Zitten er scheuren in de gevel, is de kleur vervaagd of heb je last van vochtplekken? Laat dan je gevel reinigen en renoveren door een ervaren voegbedrijf. Zij knappen alle schoonheidsfoutjes op en zorgen er meteen voor dat je woning weer bestand is tegen alle weersomstandigheden. Bekijk daarnaast naar het buitenschilderwerk. Kan dit een nieuwe likje verf gebruiken? Pak dit dan direct aan om houtrot te voorkomen.

Isoleer je woning
Oude huizen met slechte isolatie verliezen veel warmte. Dat is zonde, want op deze manier moet je onnodig veel stoken om de temperatuur aangenaam te houden. Veel kopers zijn daarom op zoek naar goed geïsoleerde huizen, waar ze graag wat extra voor willen betalen. Laat je spouwmuren, vloeren en dak isoleren. Vergeet ook niet om dubbele ramen te plaatsen.

Moderniseer je badkamer en keuken
Er zijn twee ruimtes die voor veel kopers doorslaggevend zijn: de badkamer en de keuken. Het loont om deze twee kamers te moderniseren. Hiermee transformeer je de uitstraling van je huis, maar zorg je er ook voor dat potentiële kopers meer geld willen neerleggen voor je woning. Zij weten namelijk dat de badkamer en de keuken er nog jaren tegenaan kunnen, inclusief moderne apparatuur en een stijlvolle inrichting.

Knap je tuin op
De tuin wordt vaak vergeten tijdens het renoveren van een woning. Dat is zonde, want er gaat niets boven een luxe en stijlvolle tuin. Creëer een aantal gezellige zithoeken en laat eventueel een overkapping plaatsen. Ga voor onderhoudsvriendelijke planten, zodat jouw tuin een groot pluspunt is voor iedere toekomstige koper.

Creëer meer leefruimte
De hoeveelheid vierkante meters in je woning is ontzettend bepalend bij het vaststellen van de vraagprijs. Des te meer leefruimte je hebt, des te meer je huis op zal leveren. Er zijn een aantal simpele manieren om jouw woning net wat ruimer te maken. Laat bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen. Het is ook mogelijk om je woonkamer uit te bouwen richting de tuin. Een paar meter is vaak al voldoende voor een aanzienlijke waardevermeerdering.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties