Wonen

Handige tips om energie te besparen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor duurzaam

Door De redactie van Arenalokaal.nl

Steeds meer mensen kiezen ervoor om groen en duurzaam te leven. Ze eten bewust, gaan bewust om met energie en kiezen voor een elektrische auto. De nieuwe generatie toont zich meer maatschappelijk betrokken en denkt aan de toekomst en duurzaam wonen. Diverse daken zijn al voorzien van zonnepanelen, maar ook op het gebied van energiebesparing binnenshuis kun je veel doen. Energie besparen in huis is slim, want met elke besparingsmaatregel gaat je energierekening omlaag. Dat scheelt geld én het is goed voor het milieu. Enkele handige tips.

1. Zonnepanelen op het dak
De zon is de grootste bron van schone energie die er is. Alle reden om die te benutten. Leg daarom zonnepanelen op het dak. Daarmee kun je zelf duurzame energie opwekken, de gemaakte kosten salderen en zo zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energierekening. Daarnaast zijn er subsidies en fiscaal aantrekkelijke financieringen voor zonnepanelensystemen beschikbaar.

2. Warmtepomp
Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit lucht, water of bodem omzet naar warmte voor verwarming en tapwater. Omdat warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstoffen verbruiken, is hun milieubelasting zeer laag. Tegelijkertijd is het rendement van deze manier van je huis verwarmen enorm hoog. Het is een van de meest duurzame manieren om je woning te verwarmen en je warm water te regelen.

3. Zoldervloer- en spouwmuurisolatie
Via het dak gaat er veel warmte verloren, een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Met dak- of zoldervloerisolatie bespaar je honderden euro’s op je energierekening. Maar ook door de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) op te vullen met isolatiemateriaal kun je tot wel 30% per jaar besparen op je gasrekening. Goed voor het milieu en de portemonnee.

4. Vloerverwarming
Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. De temperatuur is gemakkelijk te regelen en de warmteverdeling is zeer aangenaam. Het is bovendien onzichtbaar en zuinig. Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 35 graden. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen. Mooi meegenomen is dat de vloerverwarming ’s zomers fungeert als koelingselement. In plaats van warm water wordt dan koud water door de leidingen gepompt. Duurzaamheid en comfort gaan zo hand in hand.

CVkoopjes
Een bedrijf dat is gespecialiseerd in alles op het gebied van verwarming is CVkoopjes. Neem voor het aanbod duurzame vloerverwarmingen van CVkoopjes eens een kijkje op de uitgebreide website.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties