Wonen

Plafondverwarmingspanelen uitkomst voor kleine badkamers

Door 24 Webvertising

De warmte van de zon komt van boven, waarom zouden we dan ook in onze woning die warmte niet van bovenaf laten stralen? Met elektrische plafondverwarming.

Plafondverwarming wint meer en meer terrein. Zeker nu het gebruik van gas ontmoedigd wordt en we steeds vaker overstappen op verwarmen door middel van elektrisch aangestuurde panelen.

Deze zogenoemde infraroodverwarming aan het plafond verspreidt de warmte door middel van straling via elektrische verwarmingspanelen. Een heerlijke warmte die zowel kleinere als grotere ruimten kan verwarmen waaronder de badkamer.

Met plafondverwarming wordt wandruimte bespaard
Brabantse kerken worden ermee verwarmd, wat betekent dat het echt grote oppervlakten kan verwarmen. Daarentegen kan er net zo makkelijk een kleine ruimte mee worden verwarmd zoals de badkamer. Sterker nog; er wordt wandruimte mee bespaard. Een elektrische radiator kopen voor aan het plafond is dan ook voor een kleine badkamer de ideale oplossing.

De stralen verwarmen de objecten in de ruimte, dus niet de circulerende lucht. Dat heeft als voordeel dat er minder schimmelvorming op muren optreedt. Deze worden immers snel droog en daarmee krijgt condens geen kans, wat tevens beter is voor de gezondheid. Deze panelen aan het plafond zijn waterdicht zodat er geen problemen kunnen optreden door spattend water.

Comfortabele stralingswarmte komt van boven
Het paneel op het plafond lijkt vrijwel op te gaan in de ruimte, en er is geen radiator in het zicht. Er is nauwelijks lucht- en stofverplaatsing wat met wandradiatoren wel het geval is. De warmte bestaat uit stralingswarmte wat aangenaam voelbaar is en het systeem is heel geschikt voor nieuwbouw, maar zeker ook in bestaande woningen eenvoudig aan te brengen.

Bovendien weegt een dergelijk paneel minder dan u denkt, is dun en gemakkelijk te installeren. Doordat de straling van boven komt, wordt ook de vloer enigszins verwarmd. Dat zorgt voor een comfortabele warmte aan de voeten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties