Wonen

Op zoek naar een woning in een krappe woningmarkt, zo kan het ook

Door 24 Webvertising

De krappe woningmarkt in Nederland en de huizengekte lijkt niet op te houden. Veel mensen willen graag in Amsterdam of dicht bij de randstad wonen, dit komt door de werkgelegenheid. Naast de randstad worden andere steden ook steeds populairder om in te wonen. Dit geldt ook voor Noord-Brabant. De prijs voor een woning is dit jaar met 0.15% gestegen waardoor de gemiddelde vraagprijs rond de € 449.658 ligt voor een koopwoning. Vooral in de gemeente Geldrop-Mierlo, Werkendam en Vught is de vraagprijs gestegen. Ondanks dat de vraagprijs stijgt neemt het aantal woningen niet toe. In deze krappe woningmarkt zal er gezocht moeten worden naar oplossingen om toch uit huis te gaan.

Een woning huren via Rooming
In Nederland hebben veel inwoners last van de krappe woningmarkt. Zo willen zij graag groter gaan wonen met hun gezin of willen jongvolwassenen graag uit huis. In vele gevallen is er geen kans op succes omdat er te weinig woningen zijn. Vaak zijn de woningen die via de bekende woonwebsite Funda aangeboden worden te duur voor starters. Daarnaast komen starters vaak niet in aanmerking voor sociale huur omdat de wachttijd 3 tot 5 jaar is. Hierdoor worden veel jongvolwassenen gedwongen om langer thuis te blijven wonen, in studentenkamers of kleine studio’s te gaan wonen.

De woningverhuurderswebsite Rooming vond dat dit anders kon. Rooming is een online platform waarbij verhuurders en huurders met elkaar in contact kunnen komen. Door een betrouwbaar, transparant en eenvoudig platform te ontwikkelen kan een huurder binnen één week al een woning bezichtigen. Het aanbod van woningen op Rooming wordt constant geüpdate waardoor de nieuwste woningen zichtbaar zullen zijn. Omdat particulieren en bemiddelaars hun woning aanbieden op Rooming zal een huurder niet te maken krijgen met een lange wachttijd. Daarnaast zijn er geen extra kosten verbonden aan het huren van een woning via Rooming. Zo kan een huurder gratis een profiel aanmaken wat gekoppeld kan worden met Facebook. Op deze manier kan de huurder makkelijk contact opnemen met de verhuurder.

Breed aanbod aan woningen
Het platform Rooming heeft een breed aanbod aan verschillende woningen in Nederland. Vooral in de grote steden van Nederland zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven zijn er ontzettend veel woningen te vinden. Naast woningen worden er ook appartementen en kamers aangeboden op Rooming. Voor studenten die in een andere stad gaan studeren kan het ideaal zijn om een kamer te huren. Het maakt niet uit of de kamer voor een korte tijd of een langere periode wordt gehuurd. De huurtijd wordt altijd afgesproken met de verhuurder.

Uniek woonplatform Rooming
Rooming streeft naar een eenvoudige manier waarop huurders en verhuurders met elkaar worden gematcht. Door drie verschillende abonnementen aan te bieden kan een potentiele huurder binnen en no time een geschikte woning vinden. Tevens kunnen alleen betrouwbare verhuurders hun woning aanbieden. Bij de aanmelding wordt er gevraagd of de verhuurders zichzelf kunnen verifiëren met hun telefoonnummer of social media account. Op deze manier houdt Rooming het aanbod van woningen transparant.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties