Wonen

“Minder is meer” was nog nooit zo relevant

Er gaat geen week voorbij of kranten blokletteren dat de huizenprijzen stijgen. Sterker nog, ze schieten de hoogte in zoals nooit tevoren. Er zijn zelfs extreme gevallen van woningen die meer dan verdubbeld zijn in waarde. Waarom zou je bij dit nieuws niet overwegen om je huidige woning aan een mooi bedrag te verkopen en zelf naar iets knussers op zoek te gaan? Vooral als je kinderen het huis uit zijn of weldra hun vleugels uitslaan, is dat het overwegen waard. En niets hoeft je tegen te houden om naar een andere regio te trekken; het aanbod van immobiliën tussen ’s Hertogenbosch en Nijmegen, bezuiden de Maas is meer dan groot genoeg.

Downsizen is trendy
Verhuizen naar een kleinere woning is de laatste jaren een internationale trend geworden. Waarom zou je ook in een mastodont blijven als je toekomt met een bescheiden woonst? Met een kleinere woning bespaar je heel wat geld. Tel daarbij de verkoopprijs van je huidige huis en je houdt een mooi bedrag over! Maar er is meer dan alleen het financiële voordeel.

De aantrekkingskracht van flexibiliteit
Met een kleinere woning heb je dankzij minder onderhoud meer tijd over. Zelfs als je maar één kamer minder hoeft te poetsen, scheelt dat heel wat. Indirect reduceer je trouwens ook stress. Je kunt het je veroorloven om op de schoonmaakdag wat later te beginnen want je hebt minder werk voor de boeg.

Stap je over van een grote tuin naar een stadstuintje, dan scheelt dat ook een massa werk. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je je verse groentjes moet opgeven. Denk aan de voordelen van vierkante meter tuinieren, een verticale opstelling van je plantenbakken en vooral combinatieteelt.

Tijd en geld investeren
Een kleinere woning hoeft niet te betekenen dat je jezelf daar elke dag moet opsluiten. Integendeel; dankzij de gespaarde financiën en de extra tijd kun je vaker ergens naartoe. Wilde je al lang terug gaan tennissen, een wereldreis ondernemen of zou je graag aan “urban sketching” doen? Door te downsizen, kun je dergelijke plannen verwezenlijken.

Een minimalistische inrichting heeft zijn charme
Het is niet omdat je kleiner woont, dat de verschillende kamers er niet leuk en modern kunnen uitzien. Een ruimte die niet van top tot bodem is volgestouwd met spullen geeft je zelfs het gevoel ruimer te kunnen ademen. Weg met die grote, logge kasten en die reusachtige hoekbank! Maar wat als je zoon of dochter al heeft laten horen dat ze die best wel willen overnemen wanneer ze hun eigen vaste stek kiezen. In zo’n geval biedt een firma voor particuliere opslag de oplossing.

Je bezittingen goed beschermd
We geven het toe, alles in je woning krijgt snel een bijzondere betekenis; aan alles is een verhaal verbonden. Dat maakt het moelijk om er afscheid van te nemen. Maar precies daarom is een firma zoals Safestore een goede keuze, want daar begrijpt men het verschil tussen aankoopprijs en sentimentele waarde. Hier staat alles veilig en droog, onder permanente camerabewaking. Niemand heeft toegang tot jouw bezittingen behalve jij zelf. Omdat je alles compact kunt wegbergen, blijft de opslagprijs ook aangenaam laag. In feite verandert er dus niet echt iets aan de voordelen om naar een kleinere woning te trekken.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties