Wonen

Met deze tips bespaar jij op je verbouwing

Door 24 Webvertising

Iedere verbouwing kost tijd en geld, of het nu gaat om een badkamerrenovatie of om een grote uitbouw naast je keuken. Toch hoeft een verbouwing niet per definitie in de papieren te lopen. Er is een aantal manieren waarop jij altijd bespaart wanneer je jouw huis laat verbouwen.

Bespaar op de materialen
De materialen die je gebruikt hebben een grote invloed op de uiteindelijke prijs van een verbouwing. Wees niet bang om oude tegels en deuren opnieuw te gebruiken. Na een kleine opknapbeurt zijn ze vaak weer zo goed als nieuw. Wil je een grotere klus laten uitvoeren, zoals het laten plaatsen van een goedkope dakkapel? Kies dan voor een model gemaakt van hout. Gebruik je kunststof of polyester, dan zal een dakkapel plaatsen meer kosten. Laat je dus vooral adviseren over de verschillende materialen die te gebruiken zijn tijdens een bouwproject.

Vraag meerdere offertes aan
Ieder bouwbedrijf hanteert zijn eigen prijzen. Waar het ene bedrijf een klus voor een paar duizend euro uitvoert, rekent het andere bedrijf al minstens tienduizend euro. Ga dus nooit zomaar in zee met het eerste bedrijf waar je een offerte aanvraagt. Informeer naar de prijzen van concurrenten en maak zo een weloverwogen keuze. Het loont bovendien om een klein beetje te onderhandelen. Is de klus goedkoper wanneer jij de bouwmaterialen zelf koopt of krijg je korting wanneer je meerdere klussen tegelijkertijd laat uitvoeren? Vraag het gerust eens na.

Help zelf mee
Of je nu handig bent aangelegd of niet: er zijn altijd manieren waarop jij kunt helpen tijdens een verbouwing. Steek je handen uit de mouwen en help met het opruimen van puin. Of sjouw bouwmateriaal naar boven, zodat de vakmannen direct aan de slag kunnen. Ben je een goede klusser? Dan is het mogelijk om te besparen door een aantal voorbereidende klusjes uit te voeren. Bespreek dit vooraf met de vakmannen, zodat je de voorbereidingen wel goed uitvoert.

Benut subsidies
Je hebt het misschien niet altijd door, maar er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor mensen die hun huis verbouwen. Vooral bij het verduurzamen van je woning kom je in aanmerking voor een subsidie. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatiemateriaal, het aanleggen van een warmtepomp of aan het installeren van zonnepanelen. Controleer voor iedere verbouwing of je recht hebt op een subsidie. Sommige van deze tegemoetkomen zijn nationaal geregeld, maar enkele gemeentes en provincies hebben ook hun eigen subsidieregelingen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties