Wonen

Jaarlijkse huurverhoging uiterlijk vandaag op de mat

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Huurders die per 1 juli een huurverhoging krijgen hebben daar uiterlijk vandaag bericht over gehad van hun verhuurder. De jaarlijkse huurverhogingsronde valt voor de meeste huurders op 1 juli. Verhuurders moeten een huurverhoging minstens twee maanden van te voren aankondigen, zodat huurders nog tijd hebben bezwaar te maken. De Woonbond heeft een online check gepubliceerd waarmee huurders kunnen controleren of hun huurverhoging wel aan alle regels voldoet of dat ze bezwaar kunnen maken.

Zo mag de huur door de huurverhoging bij sociale huur nooit boven de maximale huurprijs volgens het puntenstelsel uitkomen. De maximale huurverhoging voor huishoudens met een verzamelinkomen tot 41.056 euro is 3,9%. Daarboven ligt het maximum op 5,4%. AOW'ers en huishoudens met vier of meer personen kunnen geen inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen.

Huurders kunnen de huurverhoging controleren op www.checkhuurverhoging.nl.  Als er gronden zijn om bezwaar te maken tegen de huurverhoging, levert de website een modelbezwaarschrift op maat.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties