Wonen

Is jouw zwembad al zomerklaar?

Door Leylines BV

Veel mensen krijgen er een enorme kick van: de eerste warme dag in het voorjaar, waarmee het komende zomerseizoen voorzichtig wordt aangekondigd. De eerste zonnestralen die door het wolkendek breken, herinneren je aan het afgelopen zomerseizoen waarbij je dagenlang in je eigen zwembad kon genieten van het heerlijke weer en de rust om je heen.

Dus zie je de voorjaarszon weer doorbreken? Dan is het hoog tijd om jouw zwembad weer zomerklaar te maken! Zo heb je de garantie op een relaxte zomer met veel heerlijke zwemuren. Maar wat zijn andere voordelen van je zwembad zomerklaar maken? Waarom is dit zo verstandig? En, nog belangrijker: hoe maak je jouw eigen zwembad op een handige manier klaar voor het komende zomerseizoen? We leggen het hieronder allemaal aan je uit!

Het belang van je zwembad klaarmaken voor het zomerseizoen
Je zwembad klaarmaken voor de zomermaanden is om meerdere redenen aan te raden. Door je tuin zwembad ruim op tijd op te zetten en te installeren, kun je direct het water induiken bij lekker weer. Dat is natuurlijk heerlijk. Dus zijn er goede weersvoorspellingen? Zet dan direct je zwembad in de tuin op, dan kun je meteen het water in als je er zin in hebt. Zorg dat het water voorzien is van goed zwembadzout (bedoeld om via elektrolyse chloor aan te maken), dus voldoende chloor bevat en regel natuurlijk ook dat de zuurtegraad van het water in orde is. Schakel de waterpomp van je zwembad in en laat deze elke dag zo'n drie tot vier uur draaien. Door het water in beweging te houden, kan het chloor en zout in het water zich goed verspreiden en voorkom je dat er algenvorming optreedt.

Gebruik deze tips om je zwembad snel in orde te maken
Aan het begin van het zomerseizoen warmt water maar moeilijk op. Daarom is het verstandig om warm water in je zwembad te doen als je je bad gaat klaarmaken voor de komende warme periode. Dit kun je doen door warm water in je zwembad te gieten. Houd er echter rekening mee dat het water tijdens koude zomernachten snel weer afkoelt. Wil je altijd kunnen beschikken over zwembadwater met een comfortabele temperatuur tussen de 20 en 23 graden? Dan kun je het beste een warmtepomp, een heetwater ketel of zonnepanelen aanschaffen met verwarmingsfunctie. Ook kun je gebruikmaken van een dompelaar op stroom, maar die gebruiken relatief veel stroom. Let er trouwens op dat je het water niet meer verwarmt dan zo'n 22 à 23 graden. Boven die temperatuur geef je algen, bacteriën en schimmels de kans om zich snel te vermenigvuldigen.

Gebruik een afdekzeil
Dek je zwembad in de avond af met een goed passend dekzeil. Hierdoor kun je het water gemakkelijker op temperatuur houden. Tegelijk voorkom je met een afdekzeil dat er insecten, bladeren en ander vuil in het water terechtkomt. In de ochtend of middag haal je het zeil van het zwembad af en kun je direct een frisse (of warme) duik nemen in je eigen privézwembad. Lekker toch?

Controleer de waarden van het chloor en de pH regelmatig
Wie een eigen zwembad heeft, moet minstens drie keer per week even de chloorwaarde en pH-waarde van het zwembadwater controleren. Als deze waarden niet kloppen, is de kans groot dat je water ongezond en vervuild raakt. Om de twee dagen met je via een meetstrip of de waarden op het goede peil zitten. Zo niet Dan kun je door het toevoegen van chloortabletten en pH+ of pH- poeder de juiste waarden bereiken. Op de verpakking van het materiaal staat precies hoeveel je moet toevoegen voor het juiste resultaat.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties