Wonen

Huisbeveiliging: bescherm je huis goed tijdens de inbraakgevoelige zomermaanden

Door 24 Webvertising

Het is een veelgemaakte fout; mensen die via de social media aankondigen op vakantie te gaan. Het is nog net geen persoonlijke uitnodiging voor inbrekers die graag ongestoord hun gang willen gaan. Met binnen- en buitenverlichting die je met je smartphone aanzet en een bewoonbare indruk maken, voorkom je al veel ellende. Er is echter meer wat je kunt doen om inbraken te voorkomen.

Niemand komt nog ongevraagd je huis binnen
Wat betreft de smart oplossingen heb je IP-camera’s en beveiligingscamera’s, deurbellen met camera, rook- en koolmonoxide meters (voor de algehele veiligheid) en deursloten, sensoren en alarmsystemen. Als je wilt komt er niemand nog ongevraagd je huis binnen. Binnen het brede segment van inbraakwerende maatregelen is de deurbel met camera de meest opvallende. Je kunt die ook gebruiken als je gewoon thuis bent overigens.

Je reageert vanaf het strand op iemand die voor je deur staat
De video deurbel maakt HD-video’s in realtime en beschikt over een bewegingsdetector. Je krijgt iedereen, waar je zelf ook bent, in beeld die voor je deur staat en aanbelt. Je kunt ze dan gewoon te woord staat en reageren, zonder dat je de voordeur hoeft te openen. Waarom dit inbraak werend is? Omdat veel dieven via de bel proberen te onderzoeken of iemand wel of net thuis is. Met de deurbel met camera lijkt het alsof er altijd iemand is. Er zijn al systemen die het mogelijk maken van afstand de deur te openen, als je weet dat het goed volk is.

Batterij of bedraad?
Verschillende merken bieden een handig totaalpakket met de beste binnen- en buitencamera’s en een rook- en koolmonoxidemelder De beelden die geschoten worden, worden vaak gratis voor je opgeslagen. Vaak krijg je er een speciale app bijgeleverd en is de installatie echt een fluitje van een cent. Let bij de camera’s die je in en om je huis gebruikt wel na over of je een systeem met batterij wenst, of je kiest voor een bedrade uitvoering. In dat laatste geval zal het systeem je nooit in de steek laten, batterijen moet je hoe dan ook ooit eens vervangen. Daar krijg je echter een melding van. Bovendien: de batterijen die voor dergelijke systemen toegepast worden, gaan vaak jarenlang mee. Neem die van de rookmelder, daar heb je zelfs tien jaar lang geen omkijken naar. Check voor de beste smart beveiligingssystemen op 50five.nl. Als zij het niet hebben, heeft helemaal niemand het.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties