Wonen

‘Sisal vloerkleden steeds populairder’

Haal de natuur in huis met een Sisal vloerkleed

Door De redactie van Arenalokaal.nl

Het is de meest gestelde vraag bij het (opnieuw) inrichten van je huis: Welke stijl wil ik doorvoeren? Hoewel tegenwoordig eigenlijk alles mogelijk is in het interieur – we mixen kitsch met klassiek en vintage met modern design – is een solide basis belangrijk. Een fraaie, functionele vloer waar je niet te snel op raakt uitgekeken en die tegen een stootje kan. De redactie zet enkele opvallende vloertrends op een rijtje.

Hout blijft in trek
Meer dan ooit halen we de natuur naar binnen met hout als voornaamste materiaal. Een houten vloer is al jaren razend populair en dat blijft voorlopig nog wel even zo. Hout geeft immers een natuurlijke basis aan je interieur én creëert een warme sfeer. En denk niet alleen maar aan horizontale brede planken. Tegenwoordig vind je als het gaat om houten vloeren diverse bijzondere varianten, zoals houten tegels of een visgraat vloer, die de laatste tijd weer enorm in trek is.

Vinyl
Terug van weggeweest is de vinylvloer. Vinyl is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook perfect geschikt als look-a-like voor bijvoorbeeld een houten, betonnen of stenen vloer. Sommige vinylvloeren zijn niet van echt hout en natuursteen te onderscheiden dankzij de waarheidsgetrouwe dessins en voelbare houtstructuur Je ziet amper het verschil, maar ze zijn wel veel gemakkelijker in onderhoud.

Blokpatronen
Ook in opkomst zijn blokpatronen en ribbelstructuren. Designers spelen creatief met materialen, kleuren en patronen en hieruit ontstaan de mooiste ontwerpen, waardoor het soms wel lijkt of er een heel kunstwerk op de vloer ligt.

Finishing touch
Of je nu voor tijdloos, vintage of design kiest, voor elk interieur is er wel een passende vloer. Als finishing touch kiezen mensen steeds vaker voor een mooi vloerkleed. "Vooral Sisal vloerkleden worden steeds populairder", weet eigenaar Mark Eenkhoorn van Webkarpet.nl. Hij ziet de laatste tijd een enorme groei in het aantal verkochte Sisal vloerkleden van Webkarpet. "Dat komt niet alleen door de goede kwaliteit en lage prijzen, maar ook omdat wij de volgende dag al kunnen leveren. Bij anderen duurt dit vaak weken."

Sisal-vloerkleden
Sisal-vloerkleden hebben een natuurlijke look. Ze zijn gemaakt van vezels van de Agave-plant, een 100% natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Van de vezel wordt een tapijt geweven en daaronder komt een stevige onderkant. De structuur van dit materiaal doet denken aan touw, waardoor het een natuurlijke en robuuste uitstraling heeft. De Sisal vloerkleden van Webkarpet zijn slijtvast en verkrijgbaar in alle soorten en maten. De kleden passen zowel in klassieke als moderne interieurs.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties