Wonen

Dit moet je weten over zonnepanelen

Door 24 Webvertising

Zonnepanelen zijn de perfecte manier om gebruik te maken van duurzame energie. De prijzen van zonnepanelen zijn al een tijdje stabiel en de techniek is flink verbeterd de afgelopen jaren. Je ziet ze dan ook steeds vaker op daken verschijnen. Maar wat komt er allemaal kijken bij zonnepanelen op je dak? Je leest het in dit artikel.

Hoog rendement
Met zonnepanelen op het zuiden en een hele zonnige dak, zorgen voor het hoogst haalbare rendement. Dit betekent dat de opbrengst van de zonnepanelen maximaal is. Het is niet zo dat je zonnepanelen op een bewolkte dag dan niets opleveren. Omdat zonnepanelen zonlicht omzetten in energie, wek je energie op zolang er daglicht is. Een bewolkte dag betekent wel een lager rendement dan op een mooie dag.

Platte en schuine daken
Vaak wordt verondersteld dat zonnepanelen alleen op schuine daken geplaatst kunnen worden. Door middel van een speciale constructie, plaatst een specialist ook zonnepanelen op een plat dak. Hierdoor staan ze in de juiste hellingshoek en wekken ze net als op een schuin dak, genoeg zonne-energie op om de investering in een aantal jaar terug te verdienen. Het maakt dus tegenwoordig niet meer uit wat voor dak je hebt. Zonnepanelen kunnen altijd geplaatst worden. Een zonnepanelen specialist vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor jouw dak.

Zonnige en bewolkte dagen
Zonnepanelen wekken altijd energie op. Het maakt daarbij niet uit of het een zonnige of een regenachtige dag is. Zonnepanelen werken op zonlicht en dat betekent dat zonnepanelen energie opwekken als zolang de zon op is. Hierbij is het natuurlijk wel zo dat het rendement op een zonnige dag hoger is dan op een bewolkte dag. Wist je dat het ook te warm kan zijn voor zonnepanelen? Een temperatuur van gemiddeld 25 graden is ideaal voor het opwekken van zonne-energie.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties