Wonen

Deze zomer uw huis restylen: hoe pakt u dat slim aan?

Door 24 Webvertising

Wellicht herkent u het gevoel wel: als u door uw huis loopt, kunt u zich niet aan de indruk onttrekken dat het hoog tijd is voor een restyling van het interieur. Al jarenlang kijkt u tegen dezelfde meubels aan, de keuken is verouderd en zo zijn er nog wel meer plekken in huis die een opfrisser kunnen gebruiken. U kunt zelf wat projecten aanpakken, maar ook een klusjesman in de buurt inschakelen om te helpen met bijvoorbeeld een traprenovatie, het verbouwen van uw keuken of het renoveren van de badkamer. Dit zijn zo maar enkele klussen die u kunt doen om uw huis wat op te kalefateren. Diverse ideeën en inspiratie om het woning op een slimme en voordelige manier op te frissen, vindt u hieronder. Die er uw voordeel mee, dan woont u binnenkort in een huis waar u weer vol passie en trots rondloopt!

1. De trap renoveren
De trap is een plek die veelal in de ochtend en avond veelgebruikt wordt. Met name als het schemerig of donker is, is een trap van belang. Zorg er daarom voor dat u via een lokale bouwmarkt als de Formido Karwei, Hubo of Gamma goede verlichting aanschaft om de trap zo veilig mogelijk te maken. Een leuk idee is om te kiezen voor led-verlichting met sensoren, waarbij led-lampen op de trap beurtelings aanspringen als u omhoog loopt of naar beneden gaat. Qua traprenovatie kunt u nog meer doen. Voorzie de trap bijvoorbeeld van nieuw tapijt op de treden of laat een klusjesman de complete trap vervangen door bijvoorbeeld een aluminium of glazen trap. Laatstgenoemde trappen, met glazen treden, zijn al enkele jaren helemaal trendy omdat ze zorgen voor een goed doorzichtig en daarmee verlicht trappenhuis. Een ander aandachtspunt als je de trap renoveren wilt, zijn nieuwe leuningen. De oude houten, saaie ronde leuningen kunt u bijvoorbeeld vervangen voor stijlvolle vierkante leuningen of metalen leuningen met daarin een fraaie profiel.

2. Een frisse en luxueuze badkamer
Een niet te missen plek om uw woning te restylen, is de badkamer. Vaak is de badkamer een plek die snel verouderd, zeker als er al jarenlang niets aan deze ruimte is gedaan. Laat de klusjesman bijvoorbeeld een regendouche installeren voor meer luxe en comfort. U bent voordelig uit als u zelf de badkamer stript en oude tegels en meubilair sloopt en verwijdert, terwijl u een klusjesman de badkamer weer laat opbouwen met een douchecabine en badmeubilair dat u zelf heeft aangeschaft. Op die manier kunt u de badkamer relatief goedkoop laten verbouwen!

3. Voordelig de keuken een nieuwe look geven
De keuken is een belangrijke plek in huis waar de gemiddelde Nederlander elke dag wel een paar uur doorbrengt. En dus een locatie in huis waar best wat aandacht aan besteed mag worden. U kunt dit goedkoop doen door de oude houten keukenkastjes licht op te schuren en van een nieuwe laag verf te voorzien. Effectief is ook om de oude tegeltjes te verwijderen en van een modernere variant tegels te voorzien, zodat de keuken er weer eigentijds en strak uitziet. Of vervang de oude gaskookplaat voor een inductieplaat. Natuurlijk mag ook een ingebouwde afwasmachine in een eigentijdse keuken niet ontbreken.

4. Een strakke schuifpui plaatsen
Voor optimaal comfort en een strakke restyling, kunt u gaan voor een moderne schuifpui laten plaatsen aan de achterkant van uw woning. Een schuifpui biedt de mogelijkheid om de woonkamer in de zomermaanden direct te verbinden met de achtertuin, wat met name handig is als er mensen op bezoek komen. Schuifpuien zien er voorts luxe en eigentijds uit en zijn nuttig omdat u hiermee op een eenvoudige manier uw huis kunt luchten en ventileren als het warm en benauwd is.

5. De entreehal vernieuwen
Als u thuiskomt of u krijgt visite, is de entreehal vaak het eerste dat in het oog springt. Deze eerste indruk is bepalend voor de stemming die een woning oproept. Als de entreehal er oud en slonzig uitziet, geeft dat meteen een onaangenaam gevoel. Kies daarom voor een restyling van uw hal en ervaar direct de effecten. Een nieuw behang, een wat modernere kapstok, een gave brievenbus bij de voordeur en een nieuwe deurmat doen wonderen!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties