Wat zijn hoverboarden?

Door J. Sendar

Door de jaren heen is er allerlei speelgoed ontwikkeld. Het ene speelgoed werd een daverend succes, terwijl het andere speelgoed een stille dood gestorven is. Speelgoed dat vandaag de dag populair is, is niet meer met het speelgoed van vroeger te vergelijken. Zo behoort een hoverboard vandaag de dag tot het populairste speelgoed onder kinderen. Menig Nederlander heeft echter geen idee wat dit precies voor een speelgoed is.

Een hoverboard is een eenpersoons vervoermiddel dat wordt aangedreven door een elektromotor. Het speelgoed heeft twee wielen, aan elke zijkant één, met daartussen een frame waar je op kunt staan. Je bedient een hoverboard door met jouw lichaam naar voren of achteren te leunen wanneer je erop staat. Goed evenwicht is dus van belang om jezelf staande te houden op dit speelgoed. Wil je naar voren? Dan leun je licht voorover op het hoverboard. Indien je achteruit wilt, leun je juist naar achteren.

Doordat een hoverboard voorzien is van een accu, wordt de bestuurder ervan automatisch voortbewogen. Hij of zij gebruikt hier enkel zijn gewicht voor. De snelheid van de meeste hoverboarden ligt zo rond de 12 kilometer per uur, maar er zijn ook boarden die zachter of juist harder kunnen. Het gewicht van de bestuurder speelt onder meer mee bij de maximumsnelheid, evenals de temperatuur, de helling en de ondergrond.

Hoe ziet een hoverboard eruit?
Heb je nog nooit een hoverboard gezien? Dan weet je ook niet hoe dit speelgoed eruitziet. Qua uiterlijk kunnen we hoverboarden het beste vergelijken met skateboarden. Het speelgoed bevat immers ook wieltjes en de bestuurder ervan moet plaatsnemen op een plank. In tegenstelling tot een skateboard heeft een hoverboard echter niet vier, maar twee wielen. Bovendien zijn de wielen van een hoverboard aanzienlijk groter dan die van een skateboard.

Nu moet je niet denken dat alle hoverboarden er precies hetzelfde uitzien. Ze bestaan allemaal uit twee wielen met een plank ertussen, maar qua design zit er behoorlijk wat verschil in hoverboarden. Zo komt dit speelgoed in allerlei verschillende designs voor. Je kun een wit of zwart hoverboard kopen, maar ze zijn ook verkrijgbaar in de meest felle kleuren. Bovendien verkopen ze tegenwoordig ook hoverboarden met allerlei stickers erop. Het is zelfs mogelijk om jouw eigen hoverboard te pimpen wanneer je deze (te) saai vindt.

Een kart hoverboard
Hierboven werd jou reeds duidelijk dat je je voort kunt bewegen op een hoverboard. Dit kan door op de plank te gaan staan en met je gewicht voorover of achterover te leunen. Het is echter ook mogelijk om op een hoverboard te gaan zitten. Jezelf voortbewegen wordt in dat geval wat lastig. Hier kun je echter verandering in brengen. Je kunt jouw hoverboard namelijk ook omtoveren tot hoverkart.

Om jouw hoverboard om te toveren tot hoverkart, moet je extra accessoires aanschaffen. Zo moet je een stang hebben die je aan de voorzijde van het board kunt bevestigen deze stang is aan de voorzijde voorzien van een wieltje, waardoor er dus derde wiel bijkomt. Bovendien zijn er vooraan twee steuntjes aanwezig waarop jij je voeten kunt plaatsen. Daarnaast bevat een hoverkart hendels, zodat je het board vooruit en achteruit kunt bewegen. Een hoverkart is dus eigenlijk gewoon een omgetoverd hoverboard waar je niet op staat, maar op zit.

Wat kost een hoverboard?
Wil je een hoverboard kopen? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de prijs van dit speelgoed. We kunnen jou echter geen eenduidig prijs voorschotelen. Waarom niet? Omdat de prijzen van hoverboarden nogal verschillen. Het prijsverschil heeft verschillende oorzaken. Allereerst ligt dit natuurlijk aan de kwaliteit van het hoverboard. Voor een kwalitatief board betaal je nou eenmaal meer geld. Ook het design speelt mee in de uiteindelijke prijs. Zoek je een hoverboard met een stoere uitstraling? Dan kost dit je meer geld dan wanneer je voor een board met een simpele uitstraling gaat. Tot slot hangt de prijs af van de verkoper waarbij je het hoverboard koopt. De ene verkoper hanteert een hogere prijs dan de ander. Koop daarom ook nooit een hoverboard bij de eerste de beste aanbieder, maar maak altijd een vergelijking.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties