Wat te doen tegen de verveling?

Door GT

Ravenstein, net als in heel Nederland zoeken mensen naar leuke bezigheden om te ontsnappen aan de saaiheid van het constant binnen zitten. Zeker nu dat alsmaar meer culturele evenementen worden afgelast.

De afgelaste evenementen
Het Ravensteinse muziekfestival Rock op de keien gaat dit jaar niet door. De organisatie vindt het niet verstandig het festival door te laten gaan, in verband met het coronavirus. Het festival was naar eigen zeggen corona-proof, maar de organisatie zegt het risico niet te willen nemen dat één of meerdere bezoekers van het festival besmet raken. "We zien aantal besmettingen weer stijgen. Wanneer er hier iemand besmet raakt, is dat een belasting voor onze trouwe bezoekers, maar ook voor de zorg." Een ander jaarlijks evenement waar burgers van genieten is carnaval uiteraard. Ook dit jaar ziet het er niet naar uit dat dat het geval gaat zijn. Velen zullen de nabije toekomst hierdoor somberder inzien.

Wat dan?
We hebben een lijst opgesteld van enkele dingen die we willen doen, maar die we nooit doen wegens tijdgebrek, gebrek aan motivatie, of wegens een ziekte die ons allen treft: "luiheid". Als je in Frankrijk of in het buitenland opgesloten zit, is dat het moment bij uitstek om je slechte gewoonten te veranderen:

Het is tenslotte 2021 en je kan er niet meer rondom: Netflix! Deze winter kan je genieten van klassieke films als The Shining, Jaws, Sweeney Tod of Shrek maar ook van nieuwe series als The Queen's Gambit, Radiant en de hitserie Breaking Bad. Een van de succesverhalen de laatste jaren zijn de documentaires van David Attenborough die ons de mooie en minder mooie kanten van onze planeet laat zien.

Bovendien zijn deze series nader bestudeerd door journalisten van de Betway online casino site, en de impact die zij hebben op onze samenleving. Daardoor hebben zij een veel grotere invloed op ons dagelijks leven en onze keuzes dan wij misschien denken. Zo was The Queen's Gambit een ongelooflijk succes, en het aantal schakers in de wereld is letterlijk geëxplodeerd na de uitgave ervan. Toeval? Wel, zoals Betway en vele psychologen suggereren, helemaal niet!

Die 384 gigabyte aan foto's waar je nog steeds geen afstand van hebt kunnen doen, liggen te slapen in je laatste drie telefoons en verdienen het om vrijgegeven te worden. Wat is een betere manier om jezelf op te vrolijken dan door je herinneringen te "scrollen" en deze klompjes uit te kiezen om je muren mee te versieren of fotoalbums mee te maken? Er bestaan veel toepassingen om afgedrukte foto's vanaf uw telefoon te versturen, zoals Lalalab, Cheerz, Photobox of MyPhotoAlbum.

Wees creatief. Wij weten dat in deze moeilijke tijden, boodschappen doen en voorraden aanleggen ingewikkeld kan zijn. Soms moet je terugvallen op blikjes of etenswaren die al eeuwig in je kastjes lijken te staan. Waarom kijkt u dan niet in uw receptenboeken of op het internet naar nieuwe recepten om ze onder de aandacht te brengen? Top Chef reikt uit naar jou! Inperking betekent niet slecht eten of snacken. Leer de keuken te delen en geniet van de smaken. Wie weet wordt het een nieuwe gewoonte, die tot je verbazing niet zo lang duurt.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties