Wat is een aandeel precies?

Door BP

Een aandeel is niets meer dan een (verhandelbare) bevestiging dat u een deel van het kapitaal van een onderneming bezit. Wilt u meer weten over aandelen? Lees dan dit artikel over aandelen beleggen.

Hoe gaat u te werk bij het kopen van aandelen?
Wilt u investeren in ons platform en aandelen kopen? Dat is niet zo moeilijk als u misschien denkt. In deze korte instructievideo leren wij u hoe u dit stap voor stap voor elkaar krijgt.

Aandelen kopen voor beginners
Als het op beleggen aankomt, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Uitzoeken wat voor soort belegger u bent is een uitstekende plek om te beginnen. Wat is uw benadering van beleggen? Belegt u actief of passief?
Onze beleggersacademie is een goede plek om te beginnen als u nieuw bent met beleggen. In deze rubriek vindt u informatie over beleggen. Leer hoe u kunt beleggen, welke artikelen u kunt kopen en welk plan voor u ideaal is. Les 1 gaat over het bepalen welk type belegger u bent, en les 6 gaat over het kiezen van uw eerste aandeel en start inventaris.

Koop uw eigen aandelen
Wij zijn gespecialiseerd in 'Execution Only' handel. Dit betekent dat wij u geen beleggingsadvies geven of uw geld beheren. Ons beleggingsplatform stelt u in staat te beleggen op uw eigen voorwaarden. Maak een gebruikersaccount aan.

Diversificatie
Als uw hele portefeuille uit aandelen van één bedrijf bestaat, loopt u het risico om aan enorme koersschommelingen blootgesteld te worden. Als die ene onderneming failliet gaat of grote verliezen lijdt, zal dit een nadelige invloed hebben op de rest van uw portefeuille. Bijgevolg is het van cruciaal belang om de boodschap te verspreiden. De winsten van het ene bedrijf kunnen de verliezen van het andere compenseren in een goed gespreide portefeuille. Kijk op deze pagina voor meer informatie over diversificatie (spreiding van uw portefeuille). Les 8 van onze beleggersacademie vindt u hier.

Verschillende ordertypes
De volgende stap is het plaatsen van uw order zodra u hebt besloten welke aandelen u wenst te kopen. Er bestaan verschillende ordertypes, die u toelaten om eenvoudiger en nauwkeuriger te beleggen. Maar hoe werken deze ordertypes, en hoe kunt u ertussen kiezen? Om meer te begrijpen over de verschillende ordertypes, ga naar les 8 van onze beleggersopleiding.

Beleggen in aandelen voor de lange termijn
Geduld is, net als bij beleggers, een schone zaak. Het rendementseffect, ook wel bekend als samengestelde interest, is in het voordeel van degenen die hun investering over een langere periode laten renderen. De invloed van dit effect groeit exponentieel in de loop van de tijd, aangezien het rendement dat u als belegger ontvangt op een belegging ook rendement oplevert in de loop van de tijd. Zie les 9 van onze beleggersacademie voor meer informatie over lange termijn beleggen.

Wanneer kunt u aandelen kopen?
U kunt aandelen kopen wanneer de beurs open is. Dit kan via DEGIRO op meer dan vijftig beurzen over de hele wereld. Niet alle beurzen zijn echter op hetzelfde moment operationeel. Voor een overzicht van de openingstijden van de beurzen waarop u via DEGIRO kunt handelen, gaat u naar onze openingstijdenpagina.

Meer dan 80 internationale onderscheidingen
Kies de online broker die is uitgeroepen tot de beste, eerlijkste en goedkoopste.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties