Wat als iemand uw Bitcoin-portefeuille hackt


De onderliggende technologie van Bitcoin is het zilveren randje dat zorgt voor een betere beveiliging van de informatie en transactiegegevens van gebruikers. De bescherming van de cryptovaluta tegen anonimiteit maakt haar echter ook aantrekkelijker voor hackers en dieven. Helaas bevindt Bitcoin zich in bepaalde rechtsgebieden in een grijs gebied. En dat maakt dat de wetshandhaving autoriteiten in die regio's weinig aandacht besteden aan het voorkomen van diefstal van cryptovaluta.

Veel mensen vertrouwen tegenwoordig op crypto-uitwisselingsplatforms zoals de profitmaximizer om virtuele valuta's te verhandelen. Deze platforms bieden gebruikers toegang tot cryptovaluta en bieden hen de mogelijkheid deze te kopen en te verkopen. Daarom bewaren de meeste gebruikers hun Bitcoin vaak in virtuele portefeuilles op crypto beurzen. Sommigen gebruiken ook digitale portefeuilles van andere dienstverleners. In tegenstelling tot koude portefeuilles zijn digitale Bitcoin-portefeuilles zeer kwetsbaar voor hackers.

Hoewel de vooruitgang in de technologie crypto portefeuilles veiliger maakt, beschikken hackers over gesofisticeerde instrumenten en tactieken om hun slachtoffers zover te krijgen dat ze hen onbewust toegang tot hun portefeuilles verschaffen. Daarom zou het helpen als u eerst wist of iemand uw crypto portefeuille gehackt had. De eenvoudigste manier om te zien of iemand uw portefeuille heeft gecompromitteerd is via transacties die u niet heeft geautoriseerd. Sommige hackers zijn slim en stelen slechts kleine beetjes Bitcoin van verschillende gebruikers tegelijk. Anderen zijn ook brutaal en zouden alle Bitcoin-munten in één keer uit uw portefeuille kunnen halen.

Sommige Bitcoin-hackers kunnen ook ongeoorloofde transacties uitvoeren met uw bankpas of creditcard als u deze hebt gekoppeld aan een digitale portefeuille met Bitcoin. Dan kunnen ze ook achter het geld op uw bankrekening aangaan. Toch kunt u het volgende doen als iemand uw Bitcoin-portefeuille hackt.

De politie contacteren
Ook al zijn sommige jurisdicties terughoudend om op te treden in gevallen van diefstal van crypto's, hacken is tegenwoordig in bijna elk land een cybermisdaad. Het is dus het beste om de zaak onmiddellijk aan de politie te melden. Soms kunnen zij snel handelen en de hacker aanhouden, zodat u het verloren geld kunt terugkrijgen. Bovendien is hacken tegenwoordig een veel voorkomende misdaad en is de kans groter dat de politie doortastend optreedt om de schuldigen voor het gerecht te brengen.

Uw inloggegevens wijzigen
Hackers krijgen toegang tot de portefeuilles van Bitcoin-gebruikers door hun inloggegevens te kraken. Anderen veranderen doorgaans de inloggegevens, terwijl anderen ze gebruiken om toegang te krijgen tot de portefeuille en transacties te verifiëren. Als u nog steeds kunt inloggen op uw account, volg dan de standaardprocedures om uw wachtwoord en andere beveiligingsgegevens opnieuw in te stellen. Het zou ook helpen als u een twee-factor authenticatie inschakelt om de hacker uit de account te sluiten.

Uw portefeuille provider op de hoogte brengen
Als u uw Bitcoin-tokens hebt opgeslagen in een virtuele portefeuille op een crypto beurs of een ander online platform, laat hen dan onmiddellijk weten dat iemand uw account heeft gekraakt. Als u snel handelt, kunnen zij informatie over de frauduleuze transacties achterhalen om te helpen bij het onderzoek. Als u hen op de hoogte brengt wanneer de hack aan de gang is, kunnen ze hem zelfs stoppen, zodat u nog wat geld kunt terugkrijgen.

Een nieuwe portefeuille creëren
De meeste hackers zullen vaak al uw Bitcoin tegoeden opnemen of overboeken naar onvindbare rekeningen zodra ze toegang krijgen. Maak in dat geval een nieuwe portefeuille aan en vernietig de oude. Zelfs één hack maakt uw portefeuille kwetsbaar voor toekomstige aanvallen, en als u uw portefeuille blijft gebruiken, loopt u nog meer risico's.

Veel hackers gebruiken meestal apparaten van hun slachtoffers zoals smartphones, tablets en laptops om virtuele portefeuilles te compromitteren. Zij introduceren malware op die apparaten, waardoor zij op afstand controle krijgen en toegang tot wachtwoorden en andere persoonlijke informatie. Het zou dus ook het beste zijn om al uw apparaten te scannen en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van malware en andere verdachte programma's.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties