Waarom je vergaderruimte steeds beter kunt reserveren

Door HeymediaPartners

Het is misschien wel een van de meest frustrerende momenten voor mensen die regelmatig op kantoor werken – je hebt een afspraak staan voor een call en ineens zit er iemand anders in jouw vergaderruimte. Dat is natuurlijk bijzonder vervelend, en helemaal vervelend als het net de enige ruimte op kantoor is waar je echt goed zichtbaar bent op de camera. Om er zeker van te zijn dat je de volgende keer ook echt die ruimte beschikbaar hebt en frustratie voor te zijn is een vergaderruimte reserveringssysteem een uitstekende oplossing.

Het bespaart frustratie
Als jij net een call in moet gaan en iemand anders zit op een plek die jij had besproken (zonder dat daar duidelijk aangegeven staat dat de ruimte besproken is) dan kan dat voor behoorlijk wat frustratie zorgen. Zowel bij jou als bij de persoon die al in de call zat. Want voor hen is het natuurlijk ook niet prettig dat ze ineens weg moeten.

Het bespaart tijd
Het is niet alleen frustratie waar mensen tegenaan lopen als ze er achter komen dat er ineens geen vergaderruimte beschikbaar is. Het kan ook gewoon enorm veel tijd kosten, want ineens is het nodig om een call af te zeggen of hals over kop op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Dat is met een goed reserveringssysteem geen probleem meer. Een dubbele boeking komt niet meer voor.

Gemakkelijke integratie met bestaande software
Als je de juiste software hebt voor het reserveren van vergaderruimte dan kun je deze super gemakkelijk integreren met jouw bestaande agenda. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of jullie als organisatie Google of Microsoft Outlook gebruiken, de integratie gaat naadloos en vervolgens is de vergaderruimte ook netjes gereserveerd voor de volgende meeting.

Hoe beter het systeem – hoe groter de adoptie
Laten we eerlijk zijn, een reserveringssysteem dat het reserveren van een ruimte alleen maar lastiger maakt is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom zorgt een goed reserveringssysteem er ook voor dat medewerkers steeds sneller geneigd zijn om toch even snel een kamer te reserveren voor hun volgende meeting of call.

Als er dan ook nog eens snel duidelijk is op het display wanneer de volgende meeting is dan weet je zeker dat er geen probleem meer ontstaat met het aannemen van het nieuwe reserveringssysteem. Dan zul je zelf al snel merken dat problemen met het reserveren van bepaalde ruimtes niet meer voor gaat komen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties