VVD-fracties: 'Geen grote grazers in De Maashorst'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Voor de VVD-fracties in Uden, Landerd, Bernheze en Oss is er geen twijfel over mogelijk: de kuddes taurossen en wisenten (foto) moeten zo snel mogelijk weg uit De Maashorst. De veiligheid van bezoekers aan het natuurgebied staat voorop, stellen de liberalen.

"Negatieve incidenten zijn slecht voor het imago en stoten bezoekers aan De Maashorst af", stelt fractievoorzitter Ton de Vroomen van VVD-Leefbaar Uden. De VVD betreurt de incidenten die dit en vorig jaar plaatsvonden in De Maashorst, waarbij bezoekers werden aangevallen door grote grazers. "In een reactie stelt het Maashorstbestuur dat mensen zich als gast moeten gedragen in het natuurgebied en afstand moeten houden van de dieren. Dat is de omgekeerde wereld. Het kan en mag niet zo zijn dat wisenten en taurossen de dienst uitmaken in De Maashorst. Iedereen moet vrij en veilig in de bossen kunnen vertoeven. Van fietsers en wandelaars tot ruiters, joggers en mensen met honden."

Ondanks inspanningen van het Maashorstbestuur blijft het gedrag van de wisenten en taurossen onvoorspelbaar, stelt de VVD. "Voor ons blijft er daarom één optie over: geen grote grazers meer in De Maashorst. De veiligheid van mensen staat voor ons op één."

|Doorsturen

Adri Ekstijn

2020-02-02 17:22:07

Hè hè, eindelijk een groep mensen, die herkennen wat ik al jaren voel en wat ik al die tijd zelf probeerde duidelijk te maken aan de organisatie.

p.s.
Want als die 'beoogde en geproclameerde' bio-diversiteit alleen maar behaald kan worden door grote grazers, dan kunnen er toch gewoon ook Hollandse koeien rondhobbelen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties