VLU plant bomen en struiken op De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat zaterdag 27 november weer aan de slag in De Maashorst. Tussen 9 en 12 uur worden er een paar duizend bomen en struiken aangeplant in het natuurgebied. Dit is nodig voor de verdere ontwikkeling van de bosnatuur aldaar. Iedereen die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom nabij de Brobbelbiesweg 4 in Schaijk.

Voorzitter Willem Peters: “Voor vele planten en dieren zijn beplantingen van belang. Denk aan bosvogels, struweelvogels, dagvlinders en andere insecten. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

Afronding plantvierdaagse
De werkzaamheden vinden plaats nabij de Brobbelbies op de laatste dag van de plantvierdaagse deze week. Alle natuur- en landschapsorganisaties uit de regio komen helpen.
De bosranden worden verzacht door bosjes aan te planten. De sVLU is 12 keer per jaar actief met gevarieerde werkochtenden. De stichting zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag meehelpen. Nadere info bij Willem Peters (0413-252529) of E. de Groot (0413-251370).

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties