Verrassend leuke activiteiten voor de smartphone

Het smartphone-gebruik groeit nog elk jaar. Volgens Hart van Nederland zitten Nederlanders gemiddeld 34 dagen per jaar op hun smartphone. Waar het apparaat voorheen vooral werd gebruikt om te bellen en berichten te sturen, is het nu een telefoon, pc en spelcomputer in één. Innovatieve initiatieven voor je smartphone zijn er dan ook genoeg. Dikke kans dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en lastig kunt beoordelen wat het proberen waard is. Op zoek naar iets nieuws en weet je niet wat? We zetten zomaar wat willekeurige, ontspannende activiteiten voor de smartphone op een rij die verrassend leuk zijn.

’t Zusje
We beginnen met de app van ’t Zusje. Deze tapasrestaurantketen heeft meerdere vestigingen in Noord-Brabant, waaronder Breda, Eindhoven en Helmond. De ondernemer achter ’t Zusje ontwikkelde een app met een bijzonder concept: je kunt hiermee prijzen winnen en punten sparen als je je telefoon juist even niet gebruikt tijdens het diner. Pak je toch stiekem je telefoon? Dat heeft de app dit feilloos door. “Tijdens jouw avondje Zusje willen we je natuurlijk laten genieten zónder telefoon. Het is toch veel gezelliger wanneer je ongestoord aandacht voor elkaar hebt én lekker kunt eten”, zo staat op de app van 't Zusje te lezen.

Bingo
Bingo op een smartphone? Dit is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. In de praktijk blijkt dat vrijwel iedereen blij wordt van een potje bingo. De spanning in combinatie met het sociale aspect maken het een geliefd spel. En je hoeft er dankzij de digitalisering niet per se je deur voor uit te gaan. Bij https://www.bingocams.com/ speel je live innovatieve, interactieve bingospelletjes vanaf je smartphone. Het voordeel is bovendien dat je er geen app voor hoeft te downloaden, je kunt het namelijk gewoon via de browser spelen. Dat scheelt als je niet zoveel ruimte op je telefoon meer hebt. En ook het sociale gedeelte komt hier terug: je ziet de andere spelers namelijk live via de webcam. Een leuk spel als je wat mensen wilt zien.

Ontdek de natuur
Na het spelen even stappen! Noord-Brabant heeft veel te bieden op het gebied van natuur. Ga jij graag de Brabantse natuur in, dan kun je met Ontdek de natuur ideeën opdoen voor bijzondere plekken. Dit platform biedt onder andere een interactieve kaart met routes en 360 graden-video’s. Volgens Brabants Landschap kun je de wandel-, fiets- en rolstoelroutes vervolgens downloaden op je smartphone.

Een fototocht organiseren
Bij een fototocht bedenkt de organisator een aantal zaken die op de gevoelige plaat moeten worden gelegd. Dit kan van alles zijn: van landschappen tot objecten tot personen. Aan de deelnemers de taak om de gevraagde foto’s te scoren. Omdat iedereen over het algemeen wel een smartphone heeft én de camera daarop doorgaans van prima kwaliteit is, kun je dit spel vrij simpel organiseren. Eventueel kun je het zelfs alleen spelen.

Verbreed je horizon
Waar jij je smartphone graag voor gebruikt, is uiteindelijk heel persoonlijk. Het kan ook zeker geen kwaad om hem af en toe eens weg te leggen, zoals de app van ’t Zusje onderstreept. Het blijft echter leuk om je horizon te verbreden op smartphone-gebied. Er is online nog veel meer inspiratie te vinden, zoals in dit lijstje met apps van www.mobiel.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties