Uilenwandeling in het donker bij natuurcentrum Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - In januari besteedt natuurcentrum De Maashorst volop aandacht aan uilen. In het centrum is een hele mooie verzameling te zien van uilen die in het natuurgebied voorkomen. Ook zijn er uilenballen te bekijken en allerlei leuke weetjes te lezen die met deze beesten te maken hebben. Zaterdagavond 25 januari zijn er onder leiding van IVN-natuurgidsen twee wandelingen in het donker. De eerste wandeling start om 18 uur; om 20 uur start de tweede wandeling bij het natuurcentrum. De kosten voor deze avondwandeling bedragen 2,50 euro voor kinderen en 3,50 euro voor volwassenen. Na afloop is het centrum geopend en kan er nog een kijkje genomen worden bij de uilententoonstelling. Van tevoren reserven is verplicht.

In Nederland komen diverse soorten uilen voor. Tijdens de uilenwandeling vertellen de gidsen welke soorten er op De Maashorst voorkomen. Uilen jagen op kleine dieren in de schemer en in het donker. Ze kunnen volkomen geruisloos vliegen en hebben maar een klein beetje licht nodig om een prooi te kunnen zien. Menig muisje is het haasje! Uilen eten hun prooi met huid en haar op. De onverteerbare resten, zoals botjes en haren, spugen ze uit als een klein, ovaal pakketje: de uilenbal.
Als zo’n uilenbal uit elkaar wordt gepeuterd, is goed te zien wat de uil gegeten heeft. Misschien zijn de uilen tijdens de wandeling niet direct te zien, maar ze zijn wel te horen of er zijn op een andere manier sporen van te vinden. De gidsen weten waar ze op moeten letten en kunnen hier van alles over vertellen. Ook andere dieren van de nacht komen aan bod. De wandeling in het donkere bos is ook heel leuk en interessant voor kinderen.

Het is verplicht om van tevoren voor deze activiteit een plaats te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode of op www.natuurcentrumdemaashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties