Tuin

Van den Bosch Tuin & Terras start tuinseizoen met open dagen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Benieuwd naar de nieuwste trends voor in de tuin? Bezoek dan de open dagen op zaterdag 21 en zondag 22 maart bij Van den Bosch Tuin & Terras aan de Kromstraat 6 in Uden. Daar is echt alles te vinden wat een tuin mooi en prettig maakt. “Bijna alles”, lacht Wilbèr van den Bosch: “We hebben alles voor in de tuin dat je geen water hoeft te geven.”

Met de open dagen wordt ook gevierd dat Van den Bosch Tuin & Terras precies dertig jaar begon, al bestaat het familiebedrijf eigenlijk véél langer. “Mijn overgrootvader begon in 1895 de Eerste Noord Brabantse Betonwarenfabriek”, vertelt Wilbèr die in 1988 Bosch Beton overnam van zijn vader. “We verkochten daarnaast steeds meer tuindecoraties en sierbestratingen die niet van beton waren en hebben onze naam daarom veranderd in Van den Bosch Tuin & Terras.”

Showtuinen
De geschiedenis van het bedrijf én de familie is prachtig te zien op een Wall of History in de showroom aan de Kromstraat. Neem gerust de tijd om alles te zien, want de showtuinen zijn indrukwekkend. “Schuttingen, speeltoestellen, bloembakken, borders, veranda’s, tuinhuizen, serres, waterornamenten, bestratingen, tuinmeubelen, tuingereedschap, kunstgras, tuinverlichting”, somt Wilbèr op. En dat alles is ondergebracht in showtuinen waar zo’n beetje alle hoveniers uit de regio hun klanten mee naar toe nemen. “ Onze partners kunnen met hun klanten 24 uur per dag in onze showtuin terecht, zowel binnen als buiten. Maar ook de doe-het-zelvers kunnen hier terecht en we hebben in de showroom folders van onze hoveniers, waar mensen vrijblijvend een offerte kunnen opvragen.”

Trends
Hoveniers zijn bij Van den Bosch kind aan huis. Ze kunnen er terecht voor al hun materiaal en gereedschap, maar ook cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Uiteraard worden de medewerkers van Van den Bosch ook telkens bijgeschoold over de trends. “In 2020 komen de lichte kleuren terug”, weet Wilbèr. “Vorig jaar waren keramische tegels hét product en daar hebben we hier meer dan 300 verschillende soorten van liggen. Op die tegels zit vaak een print, maar dat kan nu ook op beton en dat is een stuk goedkoper. Beton tegels met print, dat wordt daarom hét product van komend seizoen.”
Verder worden tuinhuizen, veranda’s en tuinkamers steeds gewilder. Bij Van den Bosch is het allemaal te bewonderen. “We hebben de nieuwste trends altijd als eerste in de regio”, stelt Wilbèr tevreden vast.

Niet meer wachten
Ook wat klantvriendelijkheid betreft, is Van den Bosch Tuin & Terras innovatief: “Op drukke dagen moeten mensen soms even wachten voor ze geholpen worden, maar nu worden ze ontvangen door een gastvrouw en kunnen ze hun telefoonnummer achterlaten. De mensen kunnen vervolgens rustig door de showtuin wandelen, de demo’s bekijken of een lekker kopje koffie drinken. Zo gauw ze aan de beurt zijn, worden ze gebeld en komt de verkoper naar de mensen toe. Dat vinden de mensen geweldig prettig, want even wachten is dan helemaal niet erg. Er valt hier genoeg te zien!”

Tijdens de open dagen op zaterdag 21 maart van 9 tot 17 uur en zondag 22 maart van 12 tot 17 uur heeft Van den Bosch Tuin & Terras ook nog mooie aanbiedingen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties