Tuin

Tuinmeubelen voor de winter

Door 24 Webvertising

Aan het einde van het zomerseizoen is het altijd weer de vraag wat je met je tuinmeubelen doet. Je maakt er minder tot geen gebruik van, maar binnen is er ook niet altijd plaats om ze netjes op te bergen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tuinmeubels die je gewoon het hele jaar door buiten kunt laten staan. Dat staat leuk en je kunt er op een mooie winterdag nog gewoon gebruik van maken.

Welke tuinmeubels overleven de winter?
Niet alle tuinmeubels zijn even geschikt om buiten te staan in de winter. Dat komt omdat niet alle materialen bestand zijn tegen de weersinvloeden in de winter. Zijn jouw meubels niet bestand tegen de winter? Dan kun je soms ook gebruik maken van beschermhoezen.

Tuinmeubelen van metaal
De meeste tuinmeubels die gemaakt zijn van metaal, aluminium of rvs kun je in de winter buiten laten staan. Let er wel op dat de zitting ook van materiaal is dat in de winter buiten kan blijven. Vaak is dit van ander materiaal en het zou zonde zijn als deze alsnog vervagen in de winter.

Kunststof tuinmeubels
Tuinmeubels van kunststof kunnen ook best buiten blijven staan in de winter. Het kan wel zijn dat er wat verkleuring optreedt of dat de meubels verweren door de weersinvloeden. Het is dan goed om er een hoes overheen te doen. Zo nemen je tuinmeubels binnen geen ruimte in beslag en kunnen ze goed buiten blijven staan zonder dat je de volgende zomer nieuwe moet aankopen.

Houten tuinmeubelen
Tuinmeubelen gemaakt van hout kunnen in sommige gevallen buiten blijven, maar niet altijd. Dat is afhankelijk van het soort hout waar de meubels van zijn gemaakt. Zijn jouw tuinmeubelen gemaakt van zachter hout? Dan is het toch verstandig om ze binnen te zetten gedurende de winter. Deze tuinmeubels zijn vaak goedkoper dan tuinmeubels van harde houtsoorten, maar je kunt ze in de winter niet laten staan. Door het vocht van de regen is de kans groot dat het gaat rotten. Dus het is verstandig om ze op een droge, warme plaats met ventilatie te zetten.
De tuinmeubels gemaakt van harthout of teak kun je gelukkig wel gewoon buiten laten staan in de winter. Deze zijn niet zo gevoelig voor invloeden van het weer en hebben weinig onderhoud nodig. Er zijn maar weinig houtsoorten die de kwaliteit en duurzaamheid van teak kunnen evenaren.
Als je je teakhouten meubels niet behandelt, worden ze grijzig door de invloeden van het weer. Dit doet echter niks af aan de kwaliteit van het hout. Wil je toch liever de goudbruine kleur behouden? Dan doe je er goed aan om de teakhouten tuintafels en stoelen te behandelen met olie speciaal voor teak.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties