Tuin

Planten in de top 10 van cadeaus

Door Henny van Lent-Polman van Lepona Tuinarrangeurs

Planten hebben al geruime tijd een warm plekje in ons hart, maar toch gaat de vergroening nog niet zo hard. Als we het nieuws horen dan strijden we met z’n allen om de meest groene en duurzaamste titels die er te behalen zijn, maar wat wordt er nu concreet gedaan als we om ons heen kijken? Laten we kleiner beginnen door elkaar te verrassen met planten. Hoe sportief zou het zijn als met name de overheid, onze eigen gemeenten, banken maar ook grote zorginstellingen zich zouden inzetten voor het geven van groen.

Impact maken op de natuur
Een klein beetje groen blijkt al verrassend veel invloed te hebben. Natuur is een vluchtheuvel waar iedereen gebruik van kan maken in en om hun woning. Een huis met uitzicht op een groene levende tuin is stimulerender dan een tuin waarbij stenen of grauwe muren de overhand nemen. Natuur nodigt ook uit om naar buiten te gaan en zo zijn er nog veel meer redenen dat planten en bloemen nodig zijn voor ons welzijn.

Kleine stappen zetten doe je zelf
Om iedereen te vergroenen is de stelregel, zoals velen deze al kennen, vergroen de wereld, begin bij jezelf. Zo kun je een extra plantje aan jezelf cadeau geven, maar hoe leuk is het om planten te krijgen of te geven aan anderen. Dit is niet iets waar je altijd aan denkt en het heeft ook een beetje een vrouwelijke image... maar dat is zeker niet zo. Het is allang bewezen dat iedereen wel iets heeft met planten en daar hoef je echt geen vrouw, man of ervaren tuinier voor te zijn met de meest groene vingers.

Planten en verduurzamen van de gemeente
Wat kunnen gemeenten en andere grote instellingen doen? Geef eens een plant extra aan alle inwoners. Op deze manier maak je iedereen groener, je creëert een duurzame gemeente en stimuleert iedereen om het voorbeeld te volgen. Geef het de naam voortuinplant en er is een stimulans voor iedereen om te gaan planten. Het resultaat: een groene, groenere, groenste gemeente.
Laten we hier gezamenlijk budget voor vrij maken, want wat zou het geweldig zijn als na een eerste inzet veel meer mensen mee gaan doen. Groen resultaat geeft namelijk iedereen de motivatie om zelf ook iets extra groens te doen.

Nu nog even een plantentip, zo rondom de kerst:

Kerstbomen
Hoe houd ik mijn kerstboom op zijn mooist in de huiskamer de komende weken? Dit is de meest gestelde vraag aan ons op dit moment. Natuurlijk blijft het een levend artikel, dus er zullen altijd wat naalden onder de boom terecht komen. Dat is het leven van een verse boom, maar om dit te beperken een aantal tips:
• Geef een kerstboom op tijd water. Het maakt niet uit of de bomen wel of niet in pot staan.
• Laat de boom eerst even acclimatiseren voordat je hem binnen zet.
• Zet de boom niet te dicht bij de verwarming.
• Houdt de boom langer vers met TreeFood. Voeg dit de 1e en de 5e dag toe aan het water.

Wij proberen het samen met iedereen gezellig en groen te houden. Voor de kerstperiode doen we dat extra met kerstbomen, kerstgroen, kerstplanten, kerststukken voor in huis, op het terras of in de tuin. Laat je verrassen. Vergeet onze koopzondag niet op 6 december (10.00-16.00 uur).

Het maakt niet uit in welke maand of jaargetijde… groen is de hippe factor van nu.

Geef nú groen met ons plantenpakket!

Henny van Lent-Polman

Lepona Tuinarrangeurs
Houtsestraat 30 | 6613 AC Balgoij
www.lepona.nl | www.kiesjetuinproducten.nl | 024 - 642 38 37
Ma 13.00-17.30u. Di t/m vr 09.00-17.30u. Za 08.30-17.00 u

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties