Tuin

Tuincolumn Henny van Lent-Polman

Nieuw tuinboek ‘Hallo Tuin’

Door Henny van Lent-Polman van Lepona Tuinarrangeurs

Zoals iedereen inmiddels wel gewend is van mij, blijf ik steeds investeren in een groenere wereld. Maar het mooiste van alles is dat iedereen juist nu zijn ‘groen’ talent ontwikkelt. Het boek ‘Hallo tuin’ is het eerste tuinboek wat gaat uitkomen in een reeks met allerlei tips om het beste uit je tuin en uit jezelf te halen. Het tuinboek gaat over: beginnen - vaardigheden verbeteren - de voortgang vasthouden - keuzes maken - en nog veel meer. Het is misschien een boek wat ‘anders’ is dan andere tuinboeken, maar wat je als lezer mee zal nemen in jouw groene wereld.

Hoe moet je dit boek gebruiken?
Laten we eens beginnen met de eerste uitgangspunten:
1. Iedereen heeft talenten, ook als het gaat over tuinieren;
2. We weten niet goed hoe we onze tuintalenten volledig kunnen ontplooiien.

Voor de meeste van ons schuilt het probleem in het hoe.
Hoe kunnen we groene vingers herkennen bij onszelf?
Hoe kunnen we ons tuintalent in de beginfase stimuleren?
Hoe boeken we in een korte periode het groene succes?
Hoe moeten we kiezen tussen verschillende strategieën, kleuren, verhoudingen, planten en verzorging?

Dit nieuwe tuinboek gaat uit van de gedachte dat je jouw groene talent kunt ontwikkelen. De tips die ik heb beschreven in het boek
‘Hallo Tuin’ zijn samen te vatten in categorieën:
Beginnen: ideeën om je motivatie te prikkelen voor het tuinieren;
Vaardigheden verbeteren: methoden en technieken toepassen zodat je in een zo kort mogelijke tijd een mooie tuinverbetering ziet.
De voortgang van je tuin blijven volgen: zorg dat je jouw tuinontwikkeling niet stopt en dat je gemotiveerd blijft om mee te buigen met de natuur.

Ieder hoofdstuk bestaat uit een reeks tips. De tips zijn kort: niet omdat ik dingen versimpel, maar omdat eenvoud en een praktische boodschap over planten, bomen, gazon, bodem en verzorging juist de kern van de boodschap is. Door goede en vaak kleine handelingen wat vaker te herhalen als de natuur daar om vraagt, krijgt de tuin een ware metamorfose van jouw hand. Probeer het eens. Het is geen toverkunst of hogere wiskunde. Het is een kwestie van kijken naar je tuin, luisteren naar je planten en slim werken met de mogelijkheden die zich ieder seizoen weer voordoen.
Je tuin geeft ieder jaar weer nieuwe kansen en mogelijkheden dus het wordt nooit saai.

Natuurlijk moeten we het tuinieren wel inpassen in ons drukke leven, daarom is dit een tuinboek dat je makkelijk meeneemt. Wat je ook van je tuin en al het groen wilt leren, of het nu de start van je tuin is, het aanpassen, vernieuwen of het gewoon genieten van je tuin. Het zit echt in iedereen en ik wil zoveel mensen daar mee helpen in welke vorm dan ook. Elke dag, elke oefensessie is een stap naar een groenere, gezelligere toekomst.

Extra tip: natuurlijk blijf ik je voorzien van de nodige tips. Wat op dit moment belangrijk is, laat je planten even rustig herstellen van de afgelopen winter. Investeer nu in bodem- en wortelactivators voor een rustige start van je planten en bomen. Ben nog zuinig met het geven van meststoffen , wacht even op het groeizame voorjaar.

De voorverkoop van het boek is begonnen. Vraag hem aan op lepona.nl,
kiesjetuinproducten.nl, telefonisch of op ons plantencentrum. Overige verkoopkanalen volgen!

Henny van Lent-Polman

Lepona Tuinarrangeurs
Houtsestraat 30 | 6613 AC Balgoij
www.lepona.nl | www.kiesjetuinproducten.nl | 024 - 642 38 37
Ma 13.00-17.30u. Di t/m vr 09.00-17.30u. Za 08.30-17.00 u

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties